Tragedie în Alba, chiar în noaptea de Revelion! Un tânăr a murit după ce s-a răsturnat cu mașina și a fost proiectat prin parbriz. Se grăbea să ajungă la petrecerea dintre ani

Publicat: 01/01/2020 | 14:06

Tragedie în județul Alba, chiar în noaptea de Revelion. Un tânăr a murit după ce s-a răsturnat cu mașina și a fost proiectat prin parbriz. Zgomotul puternic i-a scos din pensiuni pe turiști, iar printre aceștia s-au numărat și câțiva medici germani care i-au acordat primul ajutor. Din păcate, ei nu au putut face nimic ca să-l țină în viață. Dan Ioan Brata se grăbea să ajungă la petrecerea dintre ani, organizată împreună cu câțiva prieteni la o cabană.

Dan Ioan Brata, mort într-un accident produs pe un drum din Apuseni

Bărbatul de 27 de ani a pierdut controlul mașinii de teren chiar la intrarea în satul Runc, județul Alba. El s-a izbit cu autoturismul de un cap de pod și a fost proiectat prin parbriz, pentru că nu purta centura de siguranță. În urma impactului, el s-a lovit la cap de un zid de beton. Maşina s-a răsturnat sub pod de la o înălţime de circa doi metri. Auzind puternica bubuitură, câțiva medici germani, cazaţi la o pensiune din apropiere, i-au acordat primul ajutor, dar nu au reuşit să îl salveze.

“Seara trecută, în jurul orei 19:50, în afara localităţii Runc, un bărbat de 27 de ani din Ocoliş, în timp de conducea un autoturism a pierdut controlul asupra acestuia, a rulat aproximativ 100 de metri pe un teren agricol după care autoturismul s-a răsturnat in albia unui pârâu. În urma accidentului, şoferul a decedat”, se arată în comunicatul oferit de oficialii de la IPJ Alba, relatează adevarul.ro.

După sosirea unui echipaj medical de salvare (SMURD) de la Turda a fost constatat decesul şoferului. Medicii nemţi, aflaţi în concediu de sfârşit de an la o pensiune situată la câteva sute de metri de locul tragediei, au fost alertaţi de oameni care locuiesc în zonă şi care au ajuns primii la accident.

“O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens, Sincere condoleanţe, Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris un prieten pe pagina acestuia pe Facebook.

Brata Dan Ioan locuia în Ocoliş şi se deplasa la o cabană din zonă, unde era așteptat de mai mulți prieteni ca să sărbătorească trecerea dintre ani împreună. Aceștia au suferit un șoc când au aflat despre tragedia în care amicul lor a pierit.