Tradiţii şi obiceiuri de 24 ianuarie, de Dragobete! Este interzis cu desăvârşire să faci acest lucru. Mulţi oameni îl consideră bizar

Publicat: 24/02/2020 | 07:52

Astăzi, cei care iubesc românește sărbătoresc Dragobetele, una dintre cele mai frumoase sărbători din tradiția noastră. În ziua de 24 februarie, cei care nu sunt prea „prieteni” cu Valentine`s Day își manifestă iubirea la cote maxime. Cu toate acestea, în lista de tradiții și obiceiuri se regăsesc câteva lucruri pe care este total interzis să le faci azi. 

În ziua de 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobetele, una dintre cele mai frumoase sărbători din an, cea considerată și sărbătoarea care reînnoiește sentimentele și chiar reînnoirea ciclică a lumii. Dragobetele este, potrivit credinţei populare, un duh poznaş şi capricios căruia trebuie să îi câştigi bunăvoinţa. Pentru că sărbătoarea Dragobetelor are o semnificație aparte, în această zi este interzis să faci mai multe lucruri, dar și să ții cont de anumite tradiții și obiceiuri.

Tradiții și obiceiuri de 24 februarie

În dimineața de 24 februarie, fetele nemăritate se îmbracă cu cele mai frumoase haine din dulap și cumpără flori, pe care le agață la icoanele din casă. De asemenea, de Dragobete este interzis să cumperi și să sacrifici animale, căci dacă vei recurge la aceste lucruri, vei fi lovit de ghinion tot anul.

Se spune că dacă în ziua de Dragobete ești alături de persoana iubită, veți rămâne împreună pentru tot restul vieții. Dacă în această zi vei vedea o pereche de păsări, te vei bucura de iubire tot anul. Unul dintre lucrurile pe care este interzis cu desăvârșire să-l faci în ziua de 24 februarie este să cumperi alimente, obicei pe care mulți oameni îl consideră bizar, mai ales ținând cont de faptul că fiecare dintre noi apelăm la cumpărături zilnice.