Toți românii trebuie să știe asta! Pe ce dată exactă ne întoarcem la muncă

Publicat: 15/04/2020 | 08:25

Starea de urgență în România s-a prelungit cu încă 30 de zile, potrivit anunțului făcut, marți, de președintele Klaus Iohannis. Pe 15 mai, vineri, ar urma să expire, iar de luni, 18 mai, populația s-ar putea întoarce la muncă dacă infectările cu COVID-19 vor scădea și, foarte important, nu va fi prelungită starea de urgență cu încă o lună.

VEZI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! EXPERȚII AVERTIZEAZĂ: DACĂ EȘTI FUMĂTOR, POȚI LUA CORONAVIRUS CHIAR DACĂ NU IEȘI DELOC DIN CASĂ

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre posibilitatea ca românii să beneficieze de anumite relaxări ale restricțiilor, anunțând, totodată, când ar putea fi reluate anumite activități profesionale.

Încă nu am terminat urcuşul pe acea curbă. Încă se fac evaluări pentru acestea (măsurile din ordonanţă – n.r.). În general sunt restricţiile pe care le ştiam, urmând ca, în funcţie de evoluţia din fiecare localitate în parte, să se ia şi alte decizii, nu neapărat astăzi”, a spus Nelu Tătaru.

Deocamdată, avem activităţi limitate care se fac în foarte multe societăţi. Rămâne să vedem dacă data de 4 mai este cea care ne duce la capacitatea maximă”, a mai spus ministrul Sănătății.

ÎNGROZITOR. Supraviețuitor al COVID-19: „Sunt viu. M-au scos din sicriu”

Klaus Iohannis: “Nu păcăliți instituțiile statului!”

”Numărul persoanelor infectate precum si numărul deceselor cresc alert, în ciuda măsurilor luate. E evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat. Cu sigutanță, fără precedent. Stați acasă, pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, toate sacrificiile de până acum sunt în van.

VEZI AICI: INCREDIBIL! DE FRICA AMENZILOR, PENSIONARII FUG PE STRĂZI SAU IAU TAXIUL PENTRU A AJUNGE ACASĂ ÎN TIMP UTIL. “BATAIA DE JOC E FOARTE MARE!”

Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență. Vor fi și noi reglementări. Fac un apel. Nu păcăliți instituțiile statului, vă păcăliți singuri. Îi păcăliți pe cei dragi vouă, pe copii, părinții, bunicii voștri”, a spus Klaus Iohannis imediat după ce a prelungit starea de urgență până pe 15 mai.