Toți românii trebuie să știe asta. Cât de mult ne putem îndepărta de domiciliu în timpul crizei coronavirusului. Ce spun polițiștii

Publicat: 29/03/2020 | 09:23

Măsurile de distanțare socială impuse de autoritățile din România prin ordonanță militară trebuie respectate de fiecare cetățean. Aceasta este o modalitate sigură de stopa sau limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, chiar dacă izolarea reprezintă pentru mulți un factor de stres, riscurile unei ieșiri mai lungi din domiciliu nu trebuie tratate cu indiferență.

Reprezentanții Poliției Române au oferit explicații referitoare la distanța care poate fi parcursă atunci când ieșim din casă – pentru aprovizionare sau pentru o scurtă plimbare – astfel încât prevederile ordonanței militare să nu fie încălcate. România este aproape de Scenariul 4 în criza coronavirusului, iar specialiștii sunt de părere că numărul de 2.000 de pacienți infectați cu COVID-19 poate fi depășit în primele zile ale săptămânii viitoare.

”Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective. Plimbarea zilnică a animalelor de companie trebuie realizată în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc.”, spun reprezentanții Poliției Române, potrivit informațiilor furnizate de libertatea.ro.

(CITEȘTE ȘI: BILANȚUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE INFECTAȚI CU CORONAVIRUS. COVID-19 A UCIS 11 PERSOANE, PÂNĂ ÎN PREZENT!)

”În cazul minorilor sub 16 ani declarația trebuie completată și semnată de unul dintre părinți”

Multe întrebări se referă și la modalitatea prin care minorii pot ieși din locuință, iar reprezentanții Poliției au făcut precizările necesare.

”În ceea ce privește minorii cu vârsta cuprinsă între 0 și 16 ani, deplasarea acestora în afara locuinței trebuie efectuată sub supravegherea sau cu încuviințarea părinților sau a tutorelui legal. În contextul epidemiologic actual, recomandăm limitarea la minim a acestor deplasări. În cazul minorilor sub 16 ani declarația trebuie completată și semnată de unul dintre părinți sau de tutorele legal. Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani completează și semnează singuri declarația pe propria răspundere, cu mențiunea că aceștia trebuie să respecte condițiile individuale de deplasare și că le este interzisă participarea la activități fizice colective”, mai transmit reprezentanții Poliției Române, potrivit susei citate mai sus.

(VEZI ȘI AICI: VEȘTI PROASTE! CÂT AR PUTEA DURA CRIZA COVID-19 ÎN ROMÂNIA)