Top cartiere din București cu cele mai ieftine chirii. Unde închiriezi o locuință, dacă abia te-ai mutat în Capitală

Publicat: 18/09/2020 | 14:19

Te-ai hotărât, în sfârșit, să te muți în Capitală – sau ai făcut deja acest pas, dar încă nu ți-ai găsit o locuință permanentă? Atunci cu siguranță te întrebi în ce cartiere poți găsi o chirie (cât mai) ieftină. Fie că ești student, fie că vrei să vii pentru un loc de muncă mai bun, vestea bună este că Bucureștiul îți oferă o paletă largă de opțiuni. Imobiliare.ro îți prezintă, în cele de mai jos, care sunt cele mai accesibile zone ale Capitalei, împreună cu prețurile medii solicitat pentru garsoniere, apartamente cu două camere, dar și cu trei. Tot de aici vei afla și prețurile practicate în cartierele cel mai bine cotate ale orașului.

Cartiere din București în care găsești locuințe cu chirie ieftină

Pe piața rezidențială, atât valorile de vânzare, cât și cele de închiriere ale imobilelor sunt influențate, în primul rând, de factorul localizare – așa că cele două categorii de prețuri se află, în mod firesc, într-o proporționalitate directă. Nu este de mirare, așadar, că acolo unde poți achiziționa cele mai ieftine apartamente vei găsi, automat, și cele mai accesibile chirii. În Capitală, aceste zone se află amplasate în jumătatea sudică a orașului – iată care sunt acestea:

Giurgiului

Poate că nu te-ai fi așteptat, însă acest cartier din zona de sud se poate „lăuda” în momentul de față cu cel mai scăzut nivel al chiriilor. Prețul mediu solicitat aici de către proprietarii de garsoniere este 207 euro pe lună, în timp ce un apartament cu două camere ar ajunge la 300 de euro pe lună, iar unul cu trei, la 360 de euro pe lună. În afară de atractivitatea sa din punct de vedere financiar, acest cartier beneficiază și de avantajul că este tranzitat de variate mijloace de transport în comun.

Rahova

La strânsă concurență cu Giurgiului se află zona Rahova, situată chiar în vecinătatea acestuia. O garsonieră poate fi închiriată, aici, cu o medie de 223 de euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere s-ar ridica la aproximativ 300 de euro pe lună, iar unul cu trei camere, la o medie de 365 de euro pe lună. Un beneficiu important oferit de acest cartier constă în accesul rapid către centrul Capitalei (zona Unirii), dar și către Parcul Carol.

Giulești

Situat în zona central-vestică a Capitalei, acest cartier oferă prețuri de închiriere destul de apropiate față de cele practicate în Rahova. Mai exact, suma medie solicitată pentru un apartament monocameral se situează aici la 229 de euro pe lună, un apartament cu două camere ar costa 350 de euro pe lună, iar unul cu trei, 400 de euro pe lună. Dincolo de prețurile mai accesibile, un avantaj important oferit de Giulești este că blocurile care intră în componența sa sunt, în general vorbind, destul de „aerisite”.

Drumul Taberei

În acest cartier din sud-vestul Capitalei o garsonieră poate fi închiriată cu 250 de euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere ar ajunge la 330 de euro pe lună, iar unul cu patru camere, la 398 de euro pe lună. Printre avantajele oferite de Drumul Taberei se numără rețeaua de transport public bine reprezentată (de menționat aici fiind linia de metrou M5, aflată în curs de finalizare), dar și proximitatea facilităților specifice vieții urbane, inclusiv un parc cu o suprafață extinsă, recent reamenajat (așa-numitul „Moghioroș”).

Parcul (din) Drumul Taberei a fost reamenajat, recent, de către autorități

Berceni

Chirii destul de ieftine, la un nivel foarte apropiat de Drumul Taberei, pot fi găsite și în Berceni, cartier integrat în Sectorul 4 al Bucureștiului. Aici, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră se situează la 250 de euro pe lună, un apartament cu două camere se situează la o medie de 350 de euro pe lună, iar unul cu trei camere, la 420 de euro pe lună. Cuprinzând atât zona Brâncoveanu, cât și Olteniței, acest cartier beneficiază atât de accesul la metrou, cât și la Orășelul Copiilor.

Cele mai frumoase cartiere în care să locuiești în Capitală

După cum ai văzut deja, cartierele în care ai cele mai multe șanse să găsești o chirie ieftină sunt, de regulă, cele din sudul Capitalei. La polul opus – la propriu, dar și la figurat – se găsesc zonele din nordul (și centrul) Bucureștiului, pe drept cuvânt cele mai apreciate în materie de locuire. Iată la cât ajung chiriile aici și care sunt avantajele acestora:

Victoriei-Romană-Universitate

Deși poate nu te-ai fi așteptat, zona Victoriei-Romană-Universitate este unul dintre cele mai accesibile cartiere „bune” ale Capitalei. Acest fapt poate fi pus, în parte, pe seama fondului său locativ preponderent îmbătrânit – ceea ce nu contează, însă, atât de mult când vrei doar să închiriezi. Prețul mediu solicitat de proprietarii de garsoniere este 350 de euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere ar costa 470 de euro pe lună, iar unul cu trei, 600 de euro pe lună. Bineînțeles că, acestea fiind valori medii solicitate, poți spera să găsești și proprietăți mai ieftine decât atât.

Dorobanți-Floreasca

În această zonă central-nordică a Capitalei, un apartament monocameral poate fi închiriat cu 350 de euro pe lună, iar unul bicameral ar costa 549 de euro pe lună. Cei care își doresc un apartament cu trei camere, pe de altă parte, ar trebui să dispună de un buget de 850 de euro pe lună. În arealul Dorobanți-Floreasca se găsesc atât apartamente în blocuri vechi, cât și locuințe în ansambluri nou-construite, unele chiar de lux. Cei care locuiesc îaici beneficiază de accesul facil atât către centrul orașului (zona Romană), cât și către nordul acestuia – inclusiv spre parcul Herăstrău.

Aviației

În acest cartier relativ nou al Capitalei, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră se situează la 380 de euro pe lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat, însă, cu circa 580 de euro pe lună, iar unul cu trei camere ajunge la 700 de euro pe lună. Datorită localizării sale favorabile și accesului la metrou, din Aviației se poate ajunge ușor în centrul orașului, dar și către marile clădiri de birouri din nord – și, desigur, în Parcul Herăstrău.

Kiseleff-Aviatorilor

În Kiseleff-Aviatorilor o garsonieră are o valoare medie de listarede 380 de euro pe lună, în vreme ce un apartament cu două camere se situează la un nivel de 585 de euro pe lună. O locuință mai spațioasă, cu trei camere, ar sări, însă, la un preț de patru cifre în euro, anume la 1.199 de euro pe lună. Bineînțeles că și acest cartier beneficiază de avantaje similare cu cele oferite de Aviației și Dorobanți-Floreasca, anume accesul rapid către centru, către birourile din nord, dar și către cel mai mare parc al Capitalei.

Herăstrău-Nordului

În fine, cartierul situat în imediata apropiere a parcului Herăstrău, căruia îi și poartă numele, este, de fapt, cel mai apreciat din punctul de vedere al standardelor de locuire. Pentru a sta aici ar trebui să scoți din buzunar, în fiecare lună, aproximativ 500 de euro pentru o garsonieră, 800 de euro pentru un apartament cu două camere și, respectiv, 1.300 de euro pentru trei camere. Aceste prețuri sunt justificate de faptul că în Herăstrău-Nordului se găsesc o serie de ansambluri rezidențiale noi, exclusiviste, foarte populare în rândul oamenilor de afaceri străini care își desfășoară activitatea în Capitală.

Proximitatea celui mai mare parc din București reprezintă unul dintre cele mai importante atuuri ale cartierelor din nordul orașului

Concluzii

Indiferent în ce cartier (sau cartiere) din București ți-ar plăcea să locuiești, Imobiliare.ro te așteaptă cu o amplă ofertă de închirieri apartamente, cuprinzând atât locuințe vechi, cât și noi. Vizitând portalul vei descoperi filtrele avansate de selecție, care te vor ajuta să identifici cât mai repede anunțurile care corespund cerințelor tale.

Astfel, după bifarea orașului, a zonei și a genului de locuință care te interesează, va trebui să specifici intervalul exact de preț în care ai dori să te încadrezi – pentru a te asigura că vei găsi o chirie ieftină. Mai poți selecta, de asemenea, etajul și suprafața dorite, afișarea exclusivă a ofertelor din ansamblurile rezidențiale noi, a proprietăților fără comision sau a anunțurilor care au inclusă în prezentare opțiunea Video/Foto 360. Disponibilă în mod gratuit pe App Store sau Google Play, aplicația pentru mobil a site-ului îți oferă toate aceste facilități. Te așteptăm, așadar, pe cel mai mare portal de anunțuri imobiliare din România!

Citește și...