Top 5 destinaţii sigure de vacanţă, pe timp de pandemie de coronavirus! Unde pot merge românii, după ce expiră starea de alertă

Publicat: 08/06/2020 | 20:14

Epidemia de coronavirus a provocat pagube mari la nivel mondial. Aproape toate domeniile au fost afectate și au înregistrat o scădere a profitului. Însă unul dintre cele mai afectate sectoare este turismul, iar o revenire la normal a acestuia pare destul de anevoioasă.

Din cauza epidemiei, turismul a scăzut considerabili. Oamenilor le este teamă să mai călătorească, fără un motiv bine întemeiat. Așa că pentru a stimula o revenire la normal au apărut tot felul de pachete turistice avantajoase și au fost luate măsuri de siguranță sporite pentru ca turiștii să se poată bucura de un concediu relaxant și sigur. (CITEȘTE ȘI: S-A DESCHIS OFICIAL VÂNĂTOAREA DE CAZĂRI IEFTINE LA MARE. UNDE POȚI SĂ STAI DOAR CU 200 DE LEI PE NOAPTE)

Chiar și în condițiile din ultima vreme românii se pot bucura de o vacanță liniștită. Am întocmit un top al destinațiilor turistice sigure. În acest top intră țări în care cetățenii români pot călători fără să fie băgați în izolare pentru 14 zile și țări care au avut un număr de cazuri de COVID-19 relativ redus.

Grecia

Grecia este una dintre țările care se bazează în mare parte pe turism, așa că a decis redeschiderea acestuia din data de 15 iunie și pentru turiștii din alte țări. Momentan doar 19 state își pot trimite turiștii în Grecia, printre care și România. (VEZI ȘI: UN MEDIC ROMÂN OFERĂ SFATURI PENTRU VACANȚĂ. CE LOCURI SUNT DE EVITAT ȘI UNDE POȚI FI ÎN SIGURANȚĂ)

În Grecia deja au fost deschise peste 500 de plaje, însă cei care doresc să meargă la malul mării trebuie să respecte anumite măsuri de protecție. Așadar, Grecia este o destinație sigură, cu anumite avantaje și plaje însorite.

Bulgaria

O altă destinație turistică, preferată de români, este Bulgaria. Cetățenii români își pot petrece vacanța de vară pe nisipurile calde ale Bulgarie, aici epidemia aflându-se pe un trend descendent de ceva timp. Iar un alt avantaj, la fel ca și în cazul Greciei, cei ce aleg să viziteze această țară nu trebuie să stea în izolare timp de 14 zile.

Muntenegru

Muntenegru, supranumită „Comoara de la Marea Adriatică” reprezintă unu dintre cele mai sigure destinații de vacanță în 2020. Aici a fost înregistrat un număr mic de cazuri de coronavirus, mai exact 324, iar în ultima perioadă nu a mai fost raportat niciun caz de îmbolnăvire

Așadar, un adevărat peisaj de paradis îi așteaptă pe turiștii români. Golfuri impresionante, plaje superbe şi peisaje pe măsură, fac din Muntenegru o destinație de vacanță ideală.

Cipru

Cipru este o altă țară care a înregistrat unu număr scăzut de cazuri de COVID-19, iar în ultima perioadă nu au mai existat cazuri noi. Mai mult, pentru a atrage turiștii, guvernul a venit cu o ofertă de pandemie.

Guvernul s-a angajat să suporte cheltuielile de vacanță a oricărui turist străin, în cazul în care se va infecta cu virusul COVID-19 după ce a călătorit în Cipru, notează BBC. Astfel, se va plăti pentru cazare, medicamente și alimente pentru pacienți și familiile lor. Iar turiștii vor trebui să suporte doar costul transferului de aeroport și zborul de repatriere.

Tunisia

La fel ca și în cazul țărilor de mai sus, în Tunisia numărul de persoane testate pozitiv, este foarte redus, iar în ultimele zile nu au mai fost raportate cazuri noi.

Așadar, cei dornici pot alege liniștiți Tunisia ca destinați de vacanță și se pot bucura de dune vaste de nisip saharian, cultura specifica Africii de Nord, ruine antice pline de istorie și orașe exotice.