Top 3 joburi bănoase pe care le poți face de acasă

Publicat: 30/03/2020 | 15:12

În contextul pandemiei de COVID-19, care a creat isterie în întreagă lume, se vorbește tot mai mult despre lucrul de acasă, munca la domiciliu fiind acum mai mult o necesitate decât un capriciu. Și dacă până acum cei care își puteau desfășura activitatea de acasă erau, în principiu, angajații din domeniul IT, situația globală din ultimele săptămâni a făcut că tot mai multe companii și instituții să se adapteze măsurilor recomandate de autorități.

Este oare momentul cel mai prielnic pentru a lua în calcul reconversia profesională? Și nu vorbim doar despre o soluție temporară, o alegere făcută irațional, într-un moment de panică, ci despre un viitor strălucit în direcția aleasă. Deși pare greu de crezut, există câteva meserii pe care nu numai că le poți practica de acasă, dar poți face și bani frumoși din asta.

  1. Traducător

Dacă știi o limba străină, îți poți găși cu ușurință proiecte de colaborare în domeniul traducerilor. Și nu vorbim doar despre traducerea cărților, căci globalizarea și comerțul au dus la o nevoie constantă de texte care să permită desfacerea produselor pe piață. Fie că este vorba de prescripții medicale, etichete, instrucțiuni de utilizare ale diverselor bunuri materiale sau pagini web, cererea pentru servicii de traducere este în creștere. Cei care au capacitatea de a livra proiecte de calitate și respectă termenul de predare își pot fideliza clienții și chiar își pot extinde baza de colaboratori, prin recomandare. Există multiple portaluri de freelancing de tip cerere-ofertă, care permit utilizatorilor să interacționeze direct, să primească evaluări și, evident, să ajungă la câștiguri semnificative, care variază în funcție de limba cunoscută. Cele mai bine plătite traduceri sunt cele care necesită cunoștințe de limbi exotice precum limbile asiatice, și limbile nordice.

  1. Creator articole handmade 

Dacă ai îndemânare și răbdare, ești atent la detalii și îți place să îți descoperi latura artistică, poți câștiga bani din această pasiune. Articolele realizate manual au crescut în popularitate în ultimii ani, de când industria fast-fashion a devenit tot mai blamată din cauza efectelor negative pe care le are asupra mediului și a condițiilor inumane de muncă la care sunt supuși angajații din țările în curs de dezvoltare. Așadar, dacă îți place să pictezi, poți personaliza diverse obiecte de îmbrăcăminte sau accesorii, sau te poți orienta către confecționarea invitațiilor pentru diverse evenimente: nunți, botezuri sau zile de naștere. Cu un pic de imaginație și răbdare, din mâinile tale pot ieși adevărate bijuterii pe care le poți promova apoi prin intermediul platformelor de socializare. Ba mai mult, îți vei putea vinde creațiile și doritorilor din afară țării pe diverse site-uri precum Etsy. Iar dacă nu crezi încă în aptitudinile tale artistice și ai nevoie de inspirație, există o mulțime de tutoriale pe internet care te inițiază în tainele artiștilor handmade.

  1. Model videochat

Dacă visezi să câștigi sume de ordinul miilor de dolari lunar, există un job pe care îl poți face cu ușurință din confortul propriei case. Jobul de model de videochat de acasă presupune să petreci timp virtual alături de oameni din întreaga lume.

Omul este o ființă socială, așa că, mai ales în această perioadă de carantină globală, modelele de videochat sunt cele care oferă suport moral, zâmbete și voie bună celor care stau în casă mai mult ca oricând. Totuși, pentru a face performanță că model de videochat de acasă, este necesar ca, pe lângă dorința de muncă și perseverență, să folosești un echipament tehnic performant, să ai poze realizate de fotografi profesioniști și o echipă de oameni pe care să te poți baza atunci când întâmpini dificultăți. Soluția constă în colaborarea cu un studio de videochat profesionist, care va avea grijă că evoluția încasărilor tale să nu rămână doar la nivel teoretic. Iar dacă te întrebi care sunt cei mai buni dintre cei buni, trebuie să ai în vedere faptul că milionul de dolari din videochat a fost atins, de curând, de un model Charm Studio.