Tonel Pop a răbufnit după ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată: ”Cum să acuzi pe cineva că a omorât o persoană care, din același punct de vedere juridic, nu este moartă?”

Publicat: 18/01/2020 | 21:54

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în dosarul Caracal, pentru mai multe capete de acuzare, printre care și omor calificat în cazul Luizei Melencu, fără existența unui certificat de deces. Iar Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a răbufnit.

Avocatul Tonel Pop a subliniat că, în cazul Luizei Melencu, ”nu numai că nu există certificat de deces, dar nu există nici certificat constatator al morții – act medico-legal sau administrativ care să constate decesul”. Privind testele ADN, avocatul amintește că-n cazul Luizei ”nu s-a găsit absolut nimic”, astfel ”din punct de vedere strict legal, Luiza nu este moartă”.

”Mai departe, pe acest raționament, Luiza nefiind moartă din punct de vedere juridic – adică n-are nici certificat constatator și, evident, nici certificat de deces, n-are nicio constatare a unei instanțe de judecată care s-o declare moartă din punct de vedere juridic – l-au trimis în judecată pentru moartea unei persoane care, din punct de vedere tehnic, juridic, nu este moartă.” subliniază avocatul, întrebând retoric: ”Cum să acuzi pe cineva că a omorât o persoană care, din același punct de vedere juridic, nu este morartă?”Asta înseamnă o achitare directă pe articolul 16, alineatul 1, litera a.), care precizează ”fapta nu există”. Dacă nu există o faptă, nu poți să acuzi pe cineva că a comis-o”, a afirmat avocatul Tonel Pop pentru DCNews.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimiși în judecată miercuri

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimiși în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

Ştefan Risipiţianu este acuzat că, ajuns la locuinţa respectivă, a observat fata și i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze. Dincă ar fi omorât-o în 17 aprilie 2019 pe Luiza Melencu, în bătaie, iar apoi a ars trupul acesteia într-un butoi metalic.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată și violată. Dincă este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.