Toată Italie devine „zonă roșie”, din cauza coronavirusului!

Publicat: 09/03/2020 | 23:34

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a făcut anunțul confrom căruia toată Italia devine zonă protejată. În întreaga țară o să fie adoptate măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii, care reprezentau până acum „zona roșie”.

De mâine dimienață toată Italia o să intre în carantină, conform Digi 24. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte. Orice deplasare este interzisă cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a declarat Giuseppe Conte

Se pare că acestea sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Pentru că nu se mai poate vorbi de combaterea efectelor răspândirii coronavirusului, a fost nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

Toți italieni sunt sfătuiți să stea în casă și să eveite locurile publice și contactul cu alți oameni suspecți de coronavirus.

Italia a sistat orice activitate ce presupune adunări mari de oameni. Au fost anulate competițiile sportive și o să fi interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări.

Decizia radicală vine în contextul în care Italia a raportat aproape 1,800 de cazuri și 97 de morți în doar 24 de ore. În acest moment numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.100, iar cel al deceselor la  460.