Tipuri de verighete din aur și semnificația acestora

Publicat: 18/06/2021 | 14:39

Cu siguranță ai admirat multe modele de verighete din aur de-a lungul timpului. Dar ce sunt acestea și de ce ne îndrăgostim iremediabil de ele? Verighetele sunt inele realizate din metale prețioase, purtate de obicei pe degetele inelare, imediat după căsătorie. Acestea reprezintă un simbol al iubirii dintre 2 persoane.

Cercurile au fost folosite din tipuri străvechi ca metaforă a conceptelor de totalitate, integritate, perfecțiune, infinit, eternitate și atemporalitate.

De ce se poartă verigheta pe inelarul de la mâna stângă?

Conform wikipedia, creștinii poartă verigheta ca simbol al credinței, al iubirii reciproce și al armoniei. Isidor de Sevilla (cca 560-636), în celebra sa “Etymologiae”, scria că verigheta se așează pe inelarul stâng întrucât există o venă care ajunge de la inimă. Acesta a fost numită vena amoris, sau „vena iubirii”.

Semnificații verighete:

 1.  Semn atemporal al iubirii. Când 2 persoane hotărăsc să meargă pe același drum în viață, își pecetluiesc jurămintele cu ajutorul a 2 verighete. Acestea le vor aminti partenerilor iubirea care a stat la baza relației lor.
 2.  Nou început – căsătoria reprezintă un nou început pentru ambii parteneri. Setul de verighete – în acest caz – face trecerea către căsnicie cu toate plăcerile și provocările pe care le prezintă. Înainte erai fiică sau fiu. Acum ești soț sau soție.
 3. Statut social. Purtarea unei verighete este un marker vizual clar că ești „luat”. în multe culturi, femeile căsătorite au un statut social mai înalt decât cele singure.
 4.  Fidelitate în cuplu. Schimbând verighete, promiteți că vă veți iubi și veți rămâne devotați unul altuia tot timpul.
 5. Semn al angajamentului față de partener.
 6. Semn distinctiv al puterii materiale. Înainte, verighetele erau realizate din materiale ieftine. Acum, aurul sau platina sunt materialele nobile din care se realizează cele mai multe modele.

Verighete din aur sau platină?

Aurul reprezintă dragostea, pozitivitatea, pasiunea, bogăția, prosperitatea, dar când vine vorba de verighete, acest material a fost adesea folosit pentru amestecul său de frumusețe și rezistență. Platina simbolizează iubire, putere, puritate, raritate și dragoste veșnică și, la fel ca aurul, este folosită în realizarea verighetelor datorită rezistenței și strălucirii.

La Valmand, experiența ta va fi una de neuitat, iar verighetele, exact așa cum le-ai visat. Configurează-le cum dorești, pentru că ai libertatea de a alege dintre platină sau aur alb, aur galben, aur roz, de 14k sau 18k.

Cum alegi verighetele potrivite?

 1. Căutați modelul care să satisfacă ambele gusturi. Având în vedere că acestea vor fi purtate zilnic, aveți grijă ca acestea să nu vă incomodeze în niciun fel. Gama de verighete este foarte generoasă, așadar, acordați-vă timp pentru a face cea mai bună alegere.
 2. Alegeți dimensiunea potrivită. Verighetele trebuie să intre ușor pe deget, însă să nu existe spațiu între deget și inel. Dacă verighetele sunt largi, există riscul de a le pierde.
 3. Stabiliți împreună bugetul pe care-l acordați verighetelor. Țineți cont că acestea vă vor însoți toată viața.
 4. Alegeți metalul din care doriți să fie realizate verighetele. Să fie verighete din aur galben, verighete din aur roz, verighete din aur alb sau verighete din platină? Alegerea vă aparține.
 5. Dacă vă hotărâți asupra aurului, stabiliți împreuna numărul de carate. Vă doriți verighete din aur de 14 k sau verighete din aur de 18k? Dacă aveți dubii, consulați specialiștii din domeniu.
 6. Stabiliți împreună dacă vă doriți verighete cu pietre prețioase. În timp ce bărbații aleg, de cele mai multe ori, verighetele simple, doamnele preferă diamantele discrete pe verighetă.
 7. Verighete din aur gravate sau nu? Unele cupluri aleg să graveze în interiorul verighetei fie numele partenerului, fie data căsătoriei, fie un text semnificativ pentru ei. Tu ce fel de verighete din aur preferi?
 8. Verighete din aur clasice sau verighete din aur moderne? Discutați aceste detalii pentru a fi siguri că verighetele vor fi pe gustul vostru și peste 10 ani, dar și peste 30 de ani.
 9. Lățimea verighetelor este și ea importantă. Preferi verighete din aur late sau verighete subțiri? Stilul vostru de viață vă va indica răspunsul corect.
 10. Dacă optezi să cumperi verighete din aur online, asigură-te că le-ai văzut și în realitate și că îndeplinesc toate cerințele tale.

Cum cureți verighetele?

Pentru majoritatea verighetelor, curățarea cu o cârpă moale și uscată din microfibră este suficientă pentru a menține strălucirea timp de mulți ani. Folosește apă caldă și un săpun delicat pentru o curățare ocazională. Evită expunerea verighetelor la substanțe chimice dure, care pot deteriora finisajul acestora.

Așadar… Felicitări pentru decizia de a vă uni destinele și nu uitați că acolo unde există iubire este și Valmand.