Timișoara intră în scenariul verde. Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a făcut anunțul

Publicat: 08/05/2021 | 15:00

Incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1,4 la mia de locuitori, în Timișoara. Astfel, orașul de pe Bega intră în scenariul verde.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a făcut anunțul în cursul zilei de astăzi:

„Vești bune, din nou, pentru timișoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1000 de locuitori.

Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara, iar cu această ocazie municipiul Timișoara iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021″.

CITEȘTE ȘI UN PREOT S-A CREZUT LA CURSELE DE FORMULA 1! CU CE VITEZĂ L-AU PRINS OAMENII LEGII CIRCULÂND LA VOLANUL AUTOTURISMULUI

Ce se schimbă în Timișoara

De duminică, în Timișoara va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. În ultimele două săptămâni, activitatea era permisă la o capacitate de 30%.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

VEZI ȘI UN STROP DE BUCURIE ÎN FAMILIA CRISTINEI, TÂNĂRA DIN CORABIA CARE A MURIT DUPĂ CE A NĂSCUT. BEBELUȘUL A FOST CREȘTINAT ASTĂZI

Sursă foto: pixabay.com