Ți se rupe sufletul! Cum arată acum Mihaiță Neșu, la 9 ani de la accidentarea care l-a lăsat paralizat de la brâu în jos

Publicat: 20/02/2020 | 08:43

În urmă cu 9 ani, viața lui Mihai Neșu avea să se schimbe radical. Accidentarea suferită pe teren l-a schimbat complet și deși alți oameni și-ar fi pierdut orice speranță și orice poftă de a trăi, după un asemenea eveniment, fostul fotbalist susține tot timpul că ceea ce este lăsat de Dumnezeu se întâmplă tot timpul cu un scop anume. 

Cu toate acestea, accidentarea nu a fost singurul lucru negru din viața lui Mihai Neșu. Fostului fotbalist i-au murit părinții, iar la scurt timp, soția i-a spus adio. Dacă pentru un om normal toate aceste lucruri ar fi însemnat o depresie adâncă din care poate nu ar mai fi putut să iasă nici măcar cu ajutor de specialitate, „Bichon-ul” a trecut peste toate dramele din viața lui și s-a îndreptat mai mult către Dumnezeu.

La 9 ani de la teribila accidentare, Mihai Neșu este în scaun cu rotile. Ieri, Mihai Neșu a împlinit 37 de ani și a fost în direct la emisiunea Sinteza Zilei, a lui Gâdea. Fostul fotbalist a vorbit despre marele său proiect, acela de a construi cel mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii, pentru care are nevoie de nu mai puțin de 3 milioane de euro. Optimist și cu credință în Dumnezeu, zâmbind chiar dacă viața l-a încercat prea mult, Mihai Neșu a demonstrat, încă o dată, că nu se dă bătut.

Ce spunea Mihai Neșu, despre apropierea de Dumnezeu

După ce a suferit o cumplită accidentare care l-a scos definitiv de pe teren și l-a condamnat să stea o viață în scaun cu rotile, după ce părinții i-au murit și soția l-a părăsit, Mihai Neșu s-a apropiat de Dumnezeu și a demonstrat că nimic nu este mai presus în viață decât dorința de a le face bine oamenilor, dar și de a avea puterea să o iei de la zero, în orice situație.

Acum ceva timp, „Bichon-ul” a povestit cum anume s-a apropiat de Dumnezeu, dar și ce anume a făcut greșit în viața lui. „Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie. Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit.”, a spus Mihai Neșu, potrivit presei.