Ți se rupe sufletul! Ce s-a întâmplat cu cățeii care au stat la căpătâiul Cristinei Țopescu

Publicat: 21/02/2020 | 09:47

Au trecut aproape două luni de la moartea fulgerătoare a regretatei Cristina Țopescu… și, recent, s-a aflat ce s-a întâmplat cu doi dintre cei cinci câini găsiți în viață în casa fostei prezentatoare TV. Apropiații vedetei au simțit cum li se rupe sufletul când au auzit veștile despre Bonnie și Sisi, două cățelușe tare iubitoare, care au stat la căpătâiul ei. Vă reamintim că în patul pe care jurnalita a fost găsită moartă se aflau și trupurile fără viață a doi câini.

Citește și: Cristina Țopescu voia cu orice preț să devină mamă. De ce nu a fost lăsată să înfieze o fetiță. Andreea Berecleanu a povestit tot

Este emoționant s-a întâmplat cu cățeii care au stat la căpătâiul Cristinei Țopescu

Bonnie și Sissi, doi dintre “copiii cu blană” ai Cristinei Țopescu, urmează în prezent un program de terapie de reintegrare după șocul suferit la moartea vedetei; alături de alți câini, ele au vegheat la căpătâiul îndrăgitei jurnaliste. Cele două cățelușe au ajuns săptămâna trecută în Sibiu cu ajutorul lui Deborah Faoro, unul dintre cei mai dedicați dresori de câini din superbul oraș. Specialista în comportament canin le-a preluat din Bcuurești de la ARCA, asociația care le-a luat în grijă imediat după moartea Cristinei Țopescu.

“”E vorba de doi câini cu o poveste grea și mult bagaj nu neapărat fericit după ei. Ele au fost cățelele Cristinei Țopescu și au rămas fără om care să le ofere o viața împreună. Au rămas fără om pentru că sunt câini mai dificili, cu traume adânci care se manifestă prin probleme comportamentale grave”, a declarat Deborah Faoro, specialistă în comportament canin, pentru jurnaliștii publicației oradesibiu.ro.

Citește și: Imagini de colecție cu Cristina Țopescu la Pro TV, alături de Andreea Esca

Cunoscutul dresor a dezvăluit că, după ce se va încheia terapia, celor două cățelușe li se vor căuta stăpâni noi. Sibienii interesați să le adopte pe pe Bonnie sau pe Sissi, sau pe amândouă, o pot contacta pe Deborah Faoro la numărul de telefon 0758 317 589. Dacă nu își vor găsi stăpân la Sibiu, cățelușele se vor întoarce la Asociația ARCA Letea Wild Horses.

Cățelușele Bonnie (foto stânga) și Sisi (foto dreapta) fac terapie de reintegrare după șocul suferit în urma morții jurnalistei Cristina Țopescu © Deborah Faoro/Facebook
Cățelușele Bonnie (foto stânga) și Sisi (foto dreapta) fac terapie de reintegrare după șocul suferit în urma morții jurnalistei Cristina Țopescu © Deborah Faoro/Facebook

“Am hotărăt să le iau la mine deoarece le pot oferi înțelegerea și terapia de care au nevoie ca să fie apte de adopție. Celor care m-au întrebat de ce vreau să mă înham la o munca așa grea le am spus: în primul rând, mă mână un profund respect și drag pentru memoria Cristinei, care a oferit o șansă la viață multor câini care altfel ar fi fost eutanasiați. Mă mână un sentiment de îndatorare fața de un om care și-a dedicat viața pentru cauza lor. Cred că oricine care are posibilitatea de a face un bine, ar fi păcat să nu-l facă. Poate mă mână și un sentiment de tristețe să știu de niște ființe care au rămas ale nimănui, când tot ce caută este o mână de ajutor și o prietenie pe viață”, a mărturisit Deborah Faoro în cadrul aceluiași interviu.

Bonnie și Sissi au dat primele semne de însănătoșire

Bonnie și Sissi au devenit mult mai sociabile, s-au împrietenit și cu alți câini, și le place să iasă la plimbare în lesă.

“Am hotărăt să le iau la mine deoarece le pot oferi înțelegerea și terapia de care au nevoie ca să fie apte de adopție. Celor care m-au întrebat de ce vreau să mă înham la o munca așa grea le am spus: în primul rând, mă mână un profund respect și drag pentru memoria Cristinei, care a oferit o șansă la viață multor câini care altfel ar fi fost eutanasiați. Mă mână un sentiment de îndatorare fața de un om care și-a dedicat viața pentru cauza lor. Cred că oricine care are posibilitatea de a face un bine, ar fi păcat să nu-l facă. Poate mă mână și un sentiment de tristețe să știu de niște ființe care au rămas ale nimănui, când tot ce caută este o mână de ajutor și o prietenie pe viață”, a mai spus Deborah Faoro, potrivit sursei citată mai sus.

Citește și: E sfâșietor! Ce obiect a pus mama regretatei Cristina Țopescu în sicriu! Cadoul personalizat i-a făcut pe toți să izbucnească în lacrimi

Cristina Țopescu, descoperită moartă în casă pe 12 ianuarie

Conform Ministrului de Interne Marcel Vela, în seara zilei de 12 ianuarie, o vecină a sunat la serviciul unic de urgență 112 după ce s-a alarmat în momentul în care a văzut un câine mort la locuința Cristinei Țopescu. În plus, femeia a spus că a observat că mașina vedetei nu a fost nemișcată de câteva săptămâni. Echipajul de la Ambulanță care a ajuns la casa regretatei prezentatoare, situată într-un complex rezidențial din Comuna Tunari, nu a mai putut face nimic pentru aceasta. Cunoscuta moderatoare de emisiuni TV a fost descoperită fără viață pe un pat, potrivit unor surse din anchetă.

Una dintre ultimele sale apariţii publice a fost într-o zi istorică, strâns legată de începutul carierei sale. Pe 22 decembrie 2019 Cristina Ţopescu a vorbit despre eroii martiri ai Revoluţiei. Cristina Ţopescu ar fi împlinit 60 de ani pe 4 iulie.