Ți se rupe inima! Scrisoarea cățeilor abandonați, către Cristina Țopescu: „Să nu rămânem iarăși ai nimănui”

Publicat: 20/01/2020 | 08:38

Moartea Cristinei Țopescu a îndurerat pe toată lumea, și cum știm cu toții că regretata jurnalistă era o mare iubitoare de animale și salvase numeroși câini cărora le acordase o nouă șansă la viață, a apărut o scrisoare emoționantă a patrupezilor, adresată celei care le-a făcut cel mai mult bine. 

Cristina Țopescu iubea extrem de mult animalele, așa că, pe lângă patrupezii pe care îi salvase de pe străzi, regretata jurnalistă se implica și în îngrijirea altor animale ce aparțin diverselor asociații. Cei de la ARCA au făcut un exercițiu de imaginație și au scris o scrisoare extrem de emoționantă, adresată de toți cățeii, Cristinei Țopescu. În scrisoare, patrupezii îi mulțumesc regretatei jurnaliste pentru toată grija pe care le-a oferit-o și îi transmit cu toții că au rămas pe mâini bune. Nu în ultimul rând, cățeii abandonați îi spun Cristinei Țopescu să îi salute pe toți cei cu codiță, care au plecat mult prea devreme.

„Adio, MAMA. Pa, OM bun!

Tu ai fost cea care ne-a dat o șansă când toți ceilalți ne întorseseră spatele. Când toți ceilalți ne considerau irecuperabili, când toți voiau să ne eutanasieze, să ne extermine, să ne lase să putrezim în adăposturi reci și înunecate, tu ai arătat o forță și o determinare supraomenești și ne-ai luat acasă. Ne-ai arătat o față a oamenilor pe care nu o cunoscuserăm niciodată: afecțiune, grijă, răbdare, generozitate și o bunătate pe care, cu cât se revărsa mai mult asupra noastră, cu atât ne era mai frică să nu o pierdem, să nu fie ceva trecător, să nu rămânem iarăși ai nimănui, urâți de toată lumea.

Și de ce ne-a fost frică n-am scăpat. Astăzi, din acel OM cu sufletul cât toată planeta asta, din acel munte de bunătate, a mai rămas doar o mână de cenușă.

Dar tot tu ne-ai învățat că nu materia este cea care contează, ci imaterialul. Adică faptele, principiile, valorile, frumusețea lucrurilor pe care nu poți să le atingi, dar pe care le simți atât de clar, atunci când se întâmplă, când ȚI se întâmplă. Iar faptele și frumusețea ta vor rămâne mereu aici, pe Pământ, atâta timp cât noi și alte mii de ființe exact ca noi, oameni, dar mai ales animale, își vor aminti tot ce ai făcut pentru ele. Să știi că nu te vom uita, să știi că ceea ce conta mai mult a rămas aici, cu noi” este scrisoarea emoționantă a cățeilor abandonați în adăposturi, pentru Cristina Țopescu.