Ți se poate întâmpla și ție! De ce a primit amendă 5.000 lei o tânără din Iași din cauza declarației pe proprie răspundere

Publicat: 14/04/2020 | 08:38

În plină pandemie de coronavirus trebuie să ținem cont de toate regulile impuse de autoritățile competente, pentru a fi mereu în siguranță. De asemenea, trebuie să respectăm întocmai toate Ordonanțele Militare, căci în caz contrar ne putem alege cu „felicitări” de mii de lei din partea Poliției Române!

De la emiterea Ordonanțelor Militare, amenzile s-au scumpit din cauza faptului că foarte mulți români nu au ținut cont deloc de regulile impuse de autorități și și-au riscat sănătatea, dar și pe a celor din jur.

COVID-19. Dezvăluirile unui jurnalist celebru, infectat cu coronavirus: „Virusul vrea să nu te miști, să ajungă la plămâni. Simt cum îmi strânge pieptul”

O tânără din Iași s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, după ce a fost oprită de Poliția Rutieră, în trafic. Aceasta se afla într-un taxi și nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere, ci doar purta mănuși și mască. Neliniștită de faptul că a putut primit o amendă într-un context abuziv, tânăra din Iași a relatat pe Facebook-ul său această poveste și chiar i-a întrebat pe oameni dacă poate contesta amenda primită din partea Poliției.

„Cine poate să mă lămurească concret despre această amendă luată abuziv cred….deși eram în taxi, am fost oprită…neavând declarație pe propria răspundere…doar mască și mănuși. Pot face contestație?” a fost mesajul tinerei, cu privire la cele întâmplate.

De la intrarea în vigoare a primei Ordonanțe Militare, s-a specificat clar faptul că ne putem deplasa în afara locuinței numai cu ajutorul declarației pe propria răspundere, a buletinului de identitate și cu un motiv bine întemeiat. Autoritățile ne recomandă, în continuare, să evităm orice drum inutil în afara locuinței sau a gospodăriei, pentru a rămâne în siguranță.