Ți se face pielea de găină! Cum arată o înmormântare pe vreme de pandemie COVID-19

Publicat: 08/04/2020 | 08:59

Pe 21 martie, în România a fost adoptată Ordonanța Militară nr. 2 care prevede, printre altele, măsuri stricte pentru organizarea înmormântărilor. Potrivit documentului, actul poate fi oficiat de preot doar dacă la el participă cel mult opt persoane.

VEZI AICI: CUM VA FI ÎNMORMÂNTAT PRIMUL BĂRBAT MORT DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! LOVITURĂ DEVASTATOARE PENTRU FAMILIE

Pe vreme de pandemie COVID-19, o înmormântare arată total diferit, iar imaginile prezentate de CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, stau mărturie în acest sens. În primul rând, toți cei prezenți trebuie să poarte mască de protecție.

ARTIST CELEBRU, răpus de coronavirus, după ce a învins cancerul. Câștigătorul de Grammy a murit la 73 de ani

Coroanele de flori, interzise!

În cazul de față, la înmormântare participă doar două persoane. Plus preotul care oficiază slujba, ce durează doar câteva minute. Potrivit legii, sicriul trebuie să rămână tot timpul închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia.

CITEȘTE ȘI: CINE ESTE PRIMUL BĂRBAT MORT DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! AVEA 67 DE ANI ŞI SUFEREA DE O MALADIE CUMPLITĂ

În plus, autoritățile recomandă participanților, pe durata pandemiei de COVID-19, să nu mai aducă la cimitir coroane de flori, care pot fi o posibilă sursă de răspândire a virusului ucigaș. La slujbe au dreptul să participe doar membrii familiei și rudele apropiate, însă nu mai mult de opt persoane.