Testul a fost acreditat în SUA! Rezultatul COVID-19, în doar două minute! Ce spune medicul Ciuhodaru

Publicat: 28/04/2020 | 09:25

Medicul Tudor Ciuhodaru a anunțat, pe rețeaua de socializare, că numai testarea în masa a populației va conduce la ieșirea din pandemia de coronavirus. El a adăugat că în SUA a fost acreditat testul care dă rezultatul la COVID-19 în doar două minute, iar sensibilitatea lui este de 99%. (CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru a făcut anunțul: am putea rămâne în izolare și după 15 mai! Condițiile pentru a ieși)

”Un nou test de coronavirus cu rezultat în doar 2 minute (!!! 99% sensibilitate) a fost autorizat în SUA. Testarea extinsă (planul B pe care îl tot propun dar nu aude nimeni) e doar la un avion distanță. Pandemia NU se tratează ca o boala obișnută. Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi, ne spune chiar OMS.

Ce trebuie să știți – ABC

A. Noul test:

Este un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată daca o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus.

COVID-19 IgG/IgM Rapid Test se face pe loc, la fel ca un test rapid de glicemie.

A fost autorizat în regim de urgență de Agenția americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA).

Sensibilitatea este de 99%. Sensibilitatea reprezintă capacitatea testului de a descoperi boala. (Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai mic riscul de a ramâne bolnavi nedescoperiți). (!!! Sensbilitatea media a RT-PCR este estimată la 75% (între 66-80%))

Specificitatea este de 91%. Specificitatea reprezintă capacitatea testului de a furniza un răspuns negativ pentru oamenii sănătoși (Cu cât este mai mare cu atât scade riscul de a avea rezultate fals pozitive).

Compania lucrează cu agențiile federale pentru a trimite milioane de teste rapid în spitalele americane și deja a fost utilizat cu succes în mai multe state

B. Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) este vitală pentru:

Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste. (2,4% din populație) Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB.

B. Concluziile sunt clare:

,,Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi” – acesta este unul dintre mesajele lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19.

Mai multe testări vor salva mai multe vieți decât distanțarea socială aplicată tuturor și va costa mai puțin (a declarat Anja Schiel, consilier senior în cadrul Agenției Norvegiene a Medicamentului și co-autor al studiului Vital Transformation), mai ales că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp.

Paradoxul este că nimeni nu vrea să facă asta până când lucrurile nu sunt extrem de grave. Încă nu e prea târziu…”, a scris Tudor Ciuhodaru.