Teste COVID-19 făcute cu telefonul mobil! Ultima invenție a cercetătorilor americani. Cum funcționează produsul

Publicat: 07/12/2020 | 14:27

Cercetătorii americani vin cu o nouă invenție, o metodă de testare pentru Covid-19 realizată cu telefonul mobil. Testarea se face rapid, iar rezultatul este primit în aproximativ 30 de minute.

Potrivit cercetătorilor americani, testele PCR pentru depistarea coronavirusului în organism pot fi înlocuite cu cele realizate cu ajutorul telefonului mobil. Testele realizate astfel promit un rezultat mai rapid și elimină intervenția specialiștilor. (CITEȘTE ȘI: LUCRUL PE CARE TREBUIE SĂ ÎL FACĂ TOȚI BOLNAVII DE COVID LA TREI LUNI DUPĂ VINDECARE! „SĂ TREACĂ OBLIGATORIU PRIN NIȘTE EVALUĂRI”)

Noua metodă de testare prezintă mult mai multe avantaje și nu necesită aparatură multă sau de înaltă tehnologie. Mai mult la testarea cu ajutorul telefonului mobil nu mai este nevoie de intervenția specialiștilor, iar așteptarea pentru rezultatele testului o să fie scurtată considerabil.

Cum funcționează nou invenție?

Testarea pentru Covid-19 realizată cu telefonul mobil este o variantă simplificată a testelor PCR făcute în prezent de către specialiști. Pentru a realiza testul este nevoie de un device electronic și un telefon mobil. Invenția funcționează pe baza editării genetice CRISPR. (VEZI ȘI: SFATUL MEDICILOR! CUM TREBUIE SĂ TE TRATEZI CORECT ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS DACĂ STAI ACASĂ)

Astfel, proteinele CRISPR sunt puse în probă, iar specialiștii dau comanda să identifice secvențele ARN de coronavirus, pe care le introduc mai apoi într-un sistem de alertă moleculară. Atunci când proteina CRISPR găsește ARN-ul coronavirusului, îl fragmentează, ceea ce va duce la eliberarea unei lumini. Pe măsură ce secvențele sunt tăiate, lumina va deveni mai puternică.

La dezvoltarea produsului a participat și autoarea acestei tehnici de modificare a ADN-ului, Jennifer Doudna, care a câștigat și un Premiu Nobel.