Testat pozitiv COVID-19, un bărbat a plecat la picnic, la cota 1.000, în Sinaia. Jandarmii l-au depistat imediat

Publicat: 02/08/2020 | 20:51

O verificare de rutină a jandarmilor în stațiunile montane a scos la iveală faptul ca un bărbat testat pozitiv cu COVID-19, aflat teoretic în izolare, lua picnic la Cota 1000 în Sinaia. El și familia campaseră într-o zonă care nu era amenajată pentru activități de agrement.

Sâmbătă și duminică zeci de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au acționat pentru păstrarea măsurilor de siguranță și distanțare socială stabilite de autorități în zonele aglomerate din municipiul Ploiești, Oborul și Halele Centrale și zonele turistice și de agrement de pe Valea Prahovei, Valea Doftanei, Valea Teleajănului și zona montană Cheia si Platoul Bucegi.

Bărbat pozitiv COVID-19, la picnic, în Sinaia!

La Cota 1000 din Sinaia, aceștia au verificat două familii care se opriseră pentru picnic într-o zonă care nu era special amenajată. Așa au dat și peste bărbatul de 41 de ani din județul Giurgiu, turist care a fost depistat in urma verificărilor ca figura testat pozitiv COVID 19 , cu refuzul internarii în unitate spitalicească având măsura izolării la domiciliu în judetul Giurgiu. Bărbatul a susținut că nu și-a dat seama că nu a expirat perioada de izolare și că știa ca este liber să se deplaseze după 2 august.
Jandarmii au informat autoritățile competente și au trecut la întocmirea procesului verbal de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice”. În total șase adulți și patru copii participau la picnic.

1.075 noi cazuri de infectare în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind persoane care nu au mai fost testate anterior.