Testări pentru depistarea COVID-19, și la Tulcea! Când vor începe și unde vor fi realizate

Publicat: 31/03/2020 | 17:39

Testări pentru depistarea coronavirusului vor fi efectuate, de săptămâna viitoare, şi la Tulcea, nu doar în București. Acestea vor fi realizate în laboratorul Direcţiei Veterinare din localitate. În prezent se fac lucrări pentru asigurarea condiţiilor de biosecuritate pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe.

 VEZI AICI: BĂTRÂNII DIN IAȘI, SUB TEROARE. FOSTĂ ASISTENTĂ DE LA SOCOLA: „NE ESTE TEAMĂ CĂ VOM MURI PE CAPĂT”

În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele Covid-19 în laborator. Tot procesul de testare va urma o procedură de biosecuritate. Vineri vor fi finalizate aceste lucrări, iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitore să înceapă primele testări Covid-19. Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de Covid-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, imediat după ce a vizitat laboratorul Direcţiei Veterinare.

VLADIMIR PUTIN, testat de urgenţă pentru coronavirus. S-a întâlnit fără să ştie cu un bolnav de COVID-19

2.245 de cazuri cu coronavirus în România

Până pe 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. La ATI, în acest moment – conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică – sunt internați 62 de pacienți. 36 dintre aceștia se află în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară, transmit autoritățile. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate.

NU RATA: MĂRTURIILE ULUITOARE ALE UNEI ASISTENTE DIN ARAD: ”MAJORITATEA CELOR CARE MOR ÎN ARAD SUNT CU COVID, DOAR CĂ NU-S TESTAȚI”