Teoriile conspirative ale lui Gigi Becali privind pandemia de coronavirus: „Nu au murit toți de COVID-19. Au băgat la morgă virusul”

Publicat: 27/04/2020 | 13:52

Patronul FCSB, Gigi Becali, a vorbit, într-o emisiune TV, despre epidemia de coronavirus și numărul mare de victime care este în continuă creștere.

Becali vine cu o teorie a conspirației, susțânând că oamenii declarați decedați nu au fost toți omorâți de coronavirus, deși în acte s-a trecut asta.

„Sunt mai multe problemele lumii, decât fotbalul. Fotbalul este pe ultimul loc. Nu o să se anuleze campionatul, nici nu are de ce. De exemplu, Suedia, are 10 milioane de locuitori, noi avem 20 de milioane, la noi au murit 500, la ei au murit 5000, în condițiile în care noi am lucrat în focare de infecție.

La noi e pandemie, însă e un fel de joacă. Au murit 500 la noi, dintre care 300 nici nu au avut coronavirus. Au băgat la morgă virusul. Doar 200 au murit de coronavirus. Când mor oamenii, spun ‘Hai, bagă Covid acolo. Ai Covid și gata, la revedere!’. Ne mai zice și nouă lumea, de asta știm.

Nu există un motiv pentru care fotbalul să nu se reia în mai la noi. Văd la biserica 30 de oameni care muncesc, păi dacă ei sunt 30 unul lângă altul, de ce nu ar fi ei 11 pe teren?

Părerea mea e că cele mai bune măsuri s-au luat în România, de Guvernul nostru, exceptând alea că ducem sclavii pe plantație la nemți”, a declarat Gigi Becali la PRO X.

Situația pandemiei, luni 27 aprilie

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 303 noi cazuri de îmbolnăvire. Până luni, 27 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 11.339 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.141 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 631 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Erau internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova.