Televiziunea Română, criticată dur în contextul pandemiei de coronavirus! ”Să ai un buget uriaș și să nu faci un film de 30 secunde spune multe”

Publicat: 18/04/2020 | 12:31

De la începutul pandemiei de coronavirus în România, Televiziunea Română, cea mai privilegiată din stat, a împiedicat buna comunicare cu publicul, spun jurnaliștii. TVR este criticat dur că la secțiunea de interes public a redactat un spot în scris, în loc să facă un film explicativ.

Cel care aruncă acuzații este jurnalistul Val Vâlcu. Acesta spune că Televiziunea Română ar fi trebuit să realizeze un film cu treiactori puși să explice situațiile concrete în care trebuie să se ferească de contractarea virusului. Ca exemplu jurnalistul a menționat că o secvență trebuia luată în magazin pentru a arăta ce conduită trebuie să ai când faci cumpărături, ce înseamnă distanțarea socială etc.

Conform acestuia, TVR nu justică banii pe care îi primește. Astfel, prin intermediul unui film explicativ, oamenii pot fi captivați cu niște imagini care îi fac să înțeleagă măsurile pentru a preveni infecția cu noul coronavirus decât dacă arăți un text într-un limbaj de lemn. Astfel… și ultimul om din orice colț de Românie ar înțelege cum să se apere de Covid-19.

CITEȘTE ȘI:  COVID-19. ”Fake news” despre fumători și noul coronavirus. Ce pățesc, de fapt,

”Să fii TVR, să ai un buget uriaș și să nu faci un film de 30 secunde spune multe. Ar fi fost suficient pentru ca oricine să înțeleagă ce trebuie să faci în pandemie. ”

„Expresia distanță socială este greșită, întrucât distanța la care se face referire, ca măsură în pandemia de Coronavirus, nu poate fi socială, ci fizică. Trebuie să stai la 2 metri de cel din față. Distanța socială, sociologic vorbind, e distanța care separă clasele sociale, distanța dintre doi oameni e fizică. Statul se referă la distanțare socială, ceea ce e o greșeală.” a explicat Dan Ciachir, scriitor, memorialist și publicist, pentru DCNews.