Telenovela curată! Doi frați au vrut să trăiască o poveste de dragoste interzisă, dar instanța le-a stricat ”planurile”

Publicat: 21/02/2020 | 15:32

Telenovela curată! Doi frați au vrut să trăiască o poveste de dragoste interzisă, dar instanța le-a stricat ”planurile” și au fost trimiși în judecată.

De mai mulți ani, Luminița și Vasile Dodu trăiesc o poveste de dragoste interzisă. Adevărul a ieșit la iveală în 2007 atunci când s-au căsătorit. La acea dată, cei doi au susținut că nu știau că au aceeași mamă, însă, mai apoi, instanța le-a anulat certificatul de căsătorie.

În ciuda acestui lucru, cei doi au continuat să-și trăiască povestea de dragoste. Cei doi au făcut și copii. Autoritățile au constatat că Luminița și Vasile au aceeași mamă. După ce l-a născut pe băiat, femeia l-a lăsat în grija părinților ei, a plecat din sat și s-a măritat din nou. Cu următorul bărbat a făcut șapte copii, printre care și Luminița. Cei doi tineri au afirmat inițial că s-ar fi cunoscut la discoteca din Mogoșești, potrivit bzi.ro.

Luminița ar fi aflat de existența fratelui său după vârsta de 17 ani, de la mama sa, și, întrucât tatăl ei consuma frecvent băuturi alcoolice și făcea scandal, ea se refugia împreună cu frații săi mai mici în casa fratelui vitreg, Vasile Dodu.

„După ce inculpata a împlinit vârsta de 19 ani, deși cei doi știau că sunt frați, au întreținut raporturi sexuale, inculpata rămânând gravidă. Cei doi inculpați au îndeplinit formalitățile obligatorii și legale în vederea căsătoriei (declarând în fața ofițerului de Stare Civilă că nu există impedimente la căsătorie), căsătoria dintre aceștia încheindu-se pe data de 22 noiembrie 2007. A doua zi, inculpata a născut o fetiță. Pe parcursul urmăririi penale, inculpații au recunoscut comiterea faptelor reținute în sarcina lor. Cei doi inculpați au declarat că, într-adevăr, începând cu luna octombrie 2006 și până în luna octombrie 2007, deși știau că sunt frați după mamă, au întreținut relații sexuale, că în luna noiembrie 2007 au declarat în mod real, în fața ofițerului de Stare Civilă, că nu există niciun impediment la căsătoria lor și că, din relația lor, a rezultat o minoră”, au concluzionat atunci magistrații ieșeni.

Conform judecătorilor, faptele comise de către cei doi au adus o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de legea penală, fiind lipsite în mod vădit de pericol social.