TAROM lucrează de acasă! Ce pregătește compania

Publicat: 24/04/2020 | 10:30

Activitatea companiei TAROM s-a restrâns drasic, cu 95 %, din cauza crizei survenite de pandemia de coronavirus. Aproximativ 2.000 de angajați lucrează, acum, de acasă, dar compania are în vedere un proiect: șomajul tehnic! (CITEȘTE ȘI: TAROM A ANULAT TOATE CURSELE INTERNE. DE JOI AERONAVELE NU VOR MAI ZBURA NICI FRANȚA SAU GERMANIA)

Compania aeriană de stat, Tarom, încă nu a luat încă o decizie cu privire la acest lucru, potrivit surselor Mediafax. (NU RATA: APELUL MEDICULUI VIRGIL MUSTA CĂTRE ROMÂNI: ”FACEȚI ASTA DOAR ÎN AGLOMERAȚIE!”)

Companiile aeriene au toate cursele regulate suspendate, iar în acest moment mai operează doar curse cargo sau speciale. Tarom şi Blue Air au cerut din partea Guvernului un credit de salvare de 60 de milioane de euro fiecare, pentru a trece cu bine peste perioada crizei.

Ce spune Anina Vălean, comisarul european pentru Transporturi

Distanțarea socială nu va dispărea în aeroporturi, chiar dacă Iohannis a anunțat că asta se va întâmpla în România după 15 mai. Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a făcut precizările.

AFLĂ AICI: NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE VA ATINGE VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

Când se vor relua zborurile? O spune Adina Vălean, care mai precizează și în ce condiții vor fi acestea efectuate. „Criza va mai dura. Măsurile care s-au dovedit eficiente vor fi menținute într-un fel sau altul. Iar distanțarea socială este una dintre ele”, a declarat miercuri comisarul european pentru Transporturi.

„Multe măsuri au fost acceptate de industrie pentru a putea relua activitatea. Distanțarea socială este una dintre ele, dar nu singura, mai sunt dezinfectarea avioanelor, precum și alte măsuri în aeroporturi. Vom elabora ghiduri despre cum se vor aplica aceste măsuri și pe viitor”, a mai precizat Adina Vălean.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul unui medic infecționist: ”Nu deschideți școlile în mai. Este o măsură irațională. Această boală poate afecta într-un mod absolut dramatic”

O dată exactă a începerii călătoriilor în Europa nu a putut să dea. „Noi îi spunem Exit strategy în grupurile noastre de lucru: cum va arăta și când se va întâmpla? Nu știm încă și trebuie să ne asigurăm că măsurile sanitare sunt respectate înainte de orice relaxare. Cred că este corect să menționăm lucrul acesta”, a comentat Adina Vălean.