Țările din Europa care relaxează măsurile de carantină! Din această săptămână oamenii se întorc la muncă

Publicat: 13/04/2020 | 17:04

O parte din țările din Europa relaxează măsurile de carantină treptat. În această săptămână o mare parte din oameni se întorc la muncă. Prima țară care s-a reîntors la activitățile normale a fost Cehia, care a început procesul de săptămâna trecută. Spania, Italia, Austria îi urmează și ele exemplul și slăbesc restricțiile.

Chiar dacă se încearcă o întoarcere la viața de dinaintea epidemiei, revenirea la muncă se va face în toate aceste state cu respectarea regulilor de distanţare socială,  iar toată lumea trebuie să poarte măşti de protecţie.

În Italia, țara europeană cea maia afectată de virusul COVID-19, de pe 14 aprilie se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii. Însă restul populaţiei trebuie să rămână în carantină până pe 3 mai. (CITEȘTE ȘI: UN BĂIEȚEL DE 5 ANI, DECEDAT ÎN URMA CONTAMINĂRII CU NOUL CORONAVIRUS! ESTE CEA MAI TÂNĂRĂ VICTIMĂ RĂPUSĂ DE COVID DIN EUROPA)

Spania după două săptămâni de carantină totală permite ieșirea lucrătorilor care nu îşi pot face treaba de acasă. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele. (VEZI ȘI: ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR! EUROPA DEPĂŞEŞTE ASIA CA NUMĂR DE DECESE CAUZATE DE CORONAVIRUS)

De pe 14 aprilie, se vor redeschide şi în Austria magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprinderile mici de procesare a cărnii. Însă magazinele de hainele şi saloanele de cosmetică mai au de așteptat până la sfârșitul lunii.

În Norvegia, premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creşele, iar de pe 27 aprilie anumite şcoli şi universităţi. Asemănător se procedează și în Danemarca unde de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădiniţele, iar elevii din ciclul primar se vor putea merge la şcoală. Cei din ciclul gimnazial şi licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

Prima țară din Europa care a relaxat măsurile de carantină a fost Cehia. Aici din 14 aprilie, se vor permite călătoriile în străinătate. Este vorba de o redeschidere parţială a graniţelor, pentru călătoriile urgente în scop profesional sau pentru tratamente medicale. Măsura vine după ce joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit, magazinele care vând şi repară biciclete, papetăriile. Oamenilor li s-a permis şi reluarea sportului în aer liber, precum tenisul sau alte activităţi individuale, potrivit Digi 24.