Țăranii din România nu se tem de coronavirus: ”Se stinge cu țuiculiță!”

Publicat: 27/02/2020 | 10:21

Criza coronavirusului a pus planeta în stare de alarmă, orașe întregi fiind închise, în mai multe zone ale globului, iar veștile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Medicii încearcă să descopere un antidot care să învingă noul coronavirus, iar România mediului rural tratează, totuși, cu oarecare indiferență această problemă medicală.

Se spune că românul s-a născut poet, că descurcăreț, că face haz de necaz sau că are puterea să depășească unele obstacole, cel puțin în teorie, cu ajutorul alcoolului. E drept, nu sunt cei mai bețivi dintre bețivii lumii, însă problema coronavirusului  este una de importanță majoră.

„Am auzit că la oraş cumpără oamenii din magazine tot şi se închid în case. Noi nu putem să ne închidem în case, că trebuie să dăm mâncare la animale. Şi, mă scuzaţi, WC-ul îl avem în curte, nu în casă”, spune o bătrână din Coșereni, potrivit libertatea.ro.

Lângă Săpunari, un cioban își mână oile. A auzit de coronavirus, însă a descoperit ”leacul” ideal. „Coronavirus? Se stinge cu ţuiculiţă! Eu nici gripă n-am făcut, în viaţa mea. Am stat la spital la Floreasca numai după ce-am avut o bătaie cu unii, dar atât. „S-a schimbat lumea. Prea multe maşini, prea mulţi microbi. Nu mai este mâncare sănătoasă, ca pe vremea lui Ceauşescu”, spune ciobanul.