Țara unde sute de profesori și elevi au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Școlile fuseseră redeschise cu trei săptămâni în urmă

Publicat: 07/06/2020 | 14:57

După ce, pe data de 17 mai, măsurile de restricție începuseră fie relaxate, ceea ce a dus și la redeschiderea școlilor, Israelul se confruntă acum cu o situație îngrijorătoare.

Peste 100 de școli au fost închise, după ce 330 de profesori și elevi au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Potrivit informațiilor transmise de agerpres.ro, alți 16.000 de elevi și profesori se află în carantină la domiciliu. Mai mult, și patru parlamentari israelieni au intrat în carantină după ce au avut o întâlnire, săptămâna trecută, cu un parlamentar arab. Din cauza crizei coronavirusului, Israelul a impus măsuri de izolare la jumătatea lunii martie, însă restricțiile au fost, ulterior, ridicate. Şcolile s-au redeschis pe 17 mai, iar după 10 zile au fost redeschise și hotelurile, restaurantele și piscinele.

Sâmbătă, spre exemplu, plajele din Israel erau pline, foarte multe persoane ignorând regulile obligatorii impuse de Ministerul Sănătăţii. Până duminică, 17.783 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Israel, dintre care 15.064 s-au însănătoşit.  Doar 29 de pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectaţi la aparate de ventilare. (CITEȘTE ȘI: O CELEBRĂ AVOCATĂ, TESTATĂ POZITIV CU COVID-19. “VĂ DAȚI SEAMA CÂTĂ LUME AM INFECTAT EU?”)

Israel, o decizie surprinzătoare

Odată cu relaxarea măsurilor oamenii își pot relua gradual activitatea și majoritatea instituțiilor au fost deschise. Însă, în această perioadă de relaxare două reguli au rămas valabile pentru a preveni răspândirea virusului: purtarea măștilor de protecție și distanțarea socială.

În aproape toate statele, masca de protecție a devenit un accesoriu vital, aceasta limitând răspândirea virusului cu aproximativ 75 %, iar cei care refuză să o poarte în spațiile publice riscă sancțiuni dure, în funcție de fiecare țară. În acest context, o decizie surprinzătoare a venit din partea Israelului, care a suspendat purtarea în public a măștilor.

Această decizie – temporară, totuși – a fost luată ca răspuns la un val de căldură care a cuprins întreaga țară, a informat agerpres.ro. (VEZI ȘI AICI: UN NOU FOCAR DE CORONAVIRUS, ÎN ROMÂNIA! PESTE 20 DE PERSOANE TESTATE POZITIV CU COVID-19, LA O FABRICĂ DIN IAȘI)