Țara „imună„ la coronavirus unde putem merge în vacanță vara aceasta

Publicat: 19/06/2020 | 22:01

În timp ce țări precum Italia sau Spania abia făceau față pandemiei de coronavirus, un stat a reușit să gestioneze atât de bine situația încât poate primi turiști în condiții normale. 

Totul a fost posibil grație unor măsuri luate de autorități. Testarea și urmărirea cazurilor de infectare cu Covid-19 s-au dovedit foarte eficiente și au dus la eliminarea aproape în totalitate a efectelor virusului. Barurile și restaurantele deja s-au umplut și islandezii par să își vadă mai departe de viață în ciuda pandemiei. 

Primele măsuri au fost luate de Islanda cu o lună înainte ca primul caz să fie confirmat, iar pe 15 iunie țara a deschis granițele și a eliminat aproape în totalitate restricțiile, scrie CNN. 

Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță în Islanda

Înainte de a intra în Islanda, turiștii trebuie să poarte mască în avion și în aeroport. 

Imediat după aterizare, călătorii vor fi testați pentru Covid-19, prin prelevarea unor probe de exudat nazal și faringian. Rezultatele vor fi primite câteva ore mai târziu, prin SMS. Românii pot merge în Islanda de pe 1 iulie și vor plăti 114 dolari pentru procesul de testare. 

Dacă un cetățean străin este pozitiv, va intra în carantină timp de 14 zile.

Până acum, Islanda a înregistrat doar 1.819 cazuri de infectare cu coronavirus și are una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume, de doar 3 la 100.000 de locuitori. 

Foto: pixabay.com