Țara din UE care ridică starea de alertă și redeschide aeroporturile. “Rămânem vulnerabili, dar…”

Publicat: 21/06/2020 | 13:09

Spania a ridicat, din 21 iunie, starea de alertă decretată pe 14 martie din cauza pandemiei de coronavirus și redeschide granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE.

Nu rata: Mare atenție la uscătoarele de mâini! Reprezintă o sursă mare de infectare cu noul coronavirus

Mai mult, cetățenii străini nu vor mai trebui să rămână în carantină două săptămâni la intrarea în Spania. Dar toți sunt obligați să poarte mască în spațiile închise și în aer liber când nu este posibilă menținerea distanței de securitate de 1,5 metri.

Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem vigilenţi şi să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă şi protecţie”, a spus premierul Pedro Sanchez.

Fiecare dintre noi poate fi un zid în faţa virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi”, a mai spus acesta.

Spania este una dintre ţările cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morţi.

Citește și: Cercetătorii au vești triste pentru femeile însărcinate după ce au încheiat un studiu privind pericolul infecției cu noul coronavirus

Reguli stricte și în aeroporteru din cauza pandemiei de coronavirus

În aeroporturi, vor fi detajați aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății pentru a-i controla pe călătorii care ajung în Spania.

BILANȚ CORONAVIRUS. Alte 315 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus! Numărul celor infectați ajunge la 24.045. Bilanț negru: 1.512 decese!

Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura. Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori.

Autortiățile mai anunță că cetățenii se vor putea deplasa în toată ţara. Până acum deplasările erau limitate la provincia sau la regiunea în care locuiau.