Țara care își sancționează cetățenii care călătoresc în China, din cauza epidemiei

Publicat: 06/02/2020 | 21:38

Apariția coronavirusului a generat o panică la nivel global. Virusul se răspândește constat și face din ce în ce mai multe victime. Coronavirus a apărut pentru prima dată în China și s-a propagat rapid dincolo de granițe. Astfel, fiecare țară a luat unele măsuri de prevenire și combatere a virusului.

Arabia Saudită este una dintre țările care a introdus măsuri drastice, a interzis călătoriile în China pentru saudiți şi pentru rezidenţii străini cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus. Deasemenea, cei care încalcă această interdicţie se vor confrunta cu sancţiuni, a relatează AFP. (CITEȘTE ȘI: HARTA CARE MARCHEAZĂ ÎN TIMP REAL RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI ÎN ÎNTREAGA LUME)

Decizia a venit după ce autorităţile de la Beijing au anunţat că bilanţul epidemiei a crescut la 563 de morţi şi peste 28.000 de persoane au fost infectate, în timp ce în străinătate circa douăzeci de ţări sunt afectate. (VEZI ȘI: ȚARA CARE A DESCOPERIT REMEDIUL PENTRU CORONAVIRUS. O FEMEIE DE 70 DE ANI A FOST SALVATĂ)

Soluția pare una drastică dar care are rată mare de reușită. „Călătoriile cetăţenilor (saudiţi) şi ale rezidenţilor (străini) în China sunt suspendate în cadrul procedurilor sanitare de prevenire adoptate de regat împotriva virusului”, a informat SPA.

Autorităţile au făcut public faptul că saudiţii se vor confrunta cu sancţiuni în cazul în care călătoresc în China. Pe de altă parte și rezidenţii străini care pleacă în China nu vor avea voie să se întoarcă în Arabia Saudită.

Până acum Arabia Saudită este una dintre țările care nu au înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Legăturile aeriene cu China au fost suspendate deja.