Țara care a interzis vânzarea de alcool după ce a înregistrat peste un milion de cazuri de COVID-19. Ce alte restricții au fost aplicate

Publicat: 29/12/2020 | 17:08

Africa de Sud a devenit prima ţară de pe continentul african care a depăşit pragul de un milion de cazuri de coronavirus, așa că au fost impuse noi restricții pentru limitarea răspândirii virusului. Una dintre noile restricții vizează vânzarea de alcool.

Preşedintele Cyril Ramaphosa a anunțat, luni seara, că vânzarea alcoolului este interzisă pe tot teritoriul Africii de Sud, până cel puțin la data de 15 ianuarie. Deși pare o restricție ciudată, această măsură are ca scop reducerea presiunii puse pe sistemul sanitara. (CITEȘTE ȘI: AMBROSE DLAMINI, PREMIERUL UNUI REGAT AFRICAN, A MURIT DUPĂ CE S-A INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS)

Astfel, prin interzicerea vânzării de alcool se urmărește scăderea numărului internărilor în spitale legate de accidente rutiere sau de violenţă domestică, mai ales familiale, generate de consumul de alcool în exces.

Noi restricții

Pe lângă această măsură, autoritățile din Africa de Sud au impus mai multe restricții, după ce țara a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19. Astfel, purtarea măştii sanitare a devenit obligatorie în toate spațiile publice.

Mai mult, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost extinsă, începe la ora 21.00, în loc de ora 23.00 și ține până la ora 6.00 dimineaţa. (VEZI ȘI: PERICOLUL IMINENT CARE PÂNDEȘTE AFRICA! 4 VENTILATOARE PULMONARE LA 12 MILIOANE DE OAMENI. PANDEMIA DE CORONAVIRUS O SĂ FACĂ RAVAGII)

În timpul nopţii, „nimeni nu va fi autorizat să fie în afara casei, cu excepţia personalului din domeniul sănătăţii”, a precizat Cyril Ramaphosa, într-un discurs la televiziune.

De asemenea, timp de 14 zile, toate adunările  în interior, dar și în aer liber, sunt interzise, cu excepţia înmormântărilor, care au fost limitate la 50 de persoane.

„Am coborât garda, iar acum plătim preţul pentru asta”, a spus Cyril Ramaphosa.