Tânărul dispărut în Munții Bucegi a fost găsit. Băiatul de doar 19 ani este teafăr 

Publicat: 09/05/2021 | 12:00

După o noapte de căutări, turistul dispărut în munții Bucegi a fost găsit în urmă cu puțin timp. Bărbatul a fost căutat de salvamontiști și zona a fost survolată de un elicopter. În cele din urmă a fost reperat în aria Poiana Coștilei. Din fericire, băiatul este teafăr și a fost dus în Bușteni. 

Salvamontiștii din Bușteni au făcut noapte albă pentru a interveni la două misiuni dificile. Doi turiști au fost recuperați de pe Valea Cerbului, iar un tânăr de 19 ani a fost căutat ore întregi, după ce a cerut ajutor la 112 și a indicat o zonă din Bucegi.

Două echipe de salvatori, din Bușteni și Prahova, au plecat după ei și după 7 ore de muncă cei doi din Valea Cerbului au fost coborâți cu bine.În cele din urmă, astăzi, în aria Poiana Coștilei tânărul a fost găsit și recuperat.

VEZI ȘI CUM A REUȘIT IULIA, O TÂNĂRĂ POLIȚISTĂ, SĂ SALVEZE VIAȚA UNEI FETIȚE DE NUMAI 3 ANI: „MI-AU LĂCRIMAT IMEDIAT OCHII”

Cum a supraviețuit tânărul o noapte în munți

Prezența de spirit l-a salvat pe un tânăr rămas blocat pe munte. După recuperarea bărbatului din Bucegi, salvamontiștii au povestit cum a scăpat teafăr acesta.

„Tânărul de 19 ani a scăpat cu viață după o noapte petrecută într-un adăpost pe care l-a făcut în zăpada. S-a învelit în folia de supraviețuire și a rămas „ascuns” până dimineața. De aceea salvamontiștii nu au putut să-l găsească azi-noapte.

 Urmele lui de coborâre au fost văzute din elicopter și o echipa de salvatori l-a găsit în apropiere de Poiana Costilei.  În urma cu aproape o oră, au ajuns toți cu bine in Bușteni”, au precizat reprezentanții Salvamont Bușteni.

CITEȘTE ȘI CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, DUMINICĂ DIMINEAȚĂ. UNDE S-A ÎNREGISTRAT SEISMUL ȘI CE MAGNITUDINE A AVUT

Sursă foto: pixabay.com