Tânărul care a transformat o Dacie din 1975 în limuzină își vinde “opera”. Acum se deschide cu comandă vocală, are interior cu display și costă…

Publicat: 04/06/2020 | 13:02

Un tânăr din Craiova a transformat o Dacie 1300, din 1975, în limuzină, iar „aventura” lui a devenit cunoscută în toată țara. Acum, celebra mașină este scoasă la vânzare, iar CANCAN.RO are toate detaliile.

„Se vinde Dacia 1300 poate cea mai mediatizată din țară. Pentru cine nu o cunoaşte, a fost prezentată la mai multe posturi de ştiri (Pro TV, Antena 1, România TV, B1 TV, Digi 24, Naţional TV), pe câteva canale de Youtube (începând cu MaşinaPotrivită, dar şi altele) unde însumează peste 1,5 milioane de vizualizari”. Aşa îşi încearcă norocul tânărul din Craiova, pentru a-și vinde Dacie 1300 cu… cel puțin 6.000 de euro. (VEZI AICI: Lugojeanul are în garaj zeci de Dacii din anii ’70-’80, Oltcit-uri şi… Colecţionarul de ”hârburi”)

Bătrâna Dacie a fost transformată de adolescentul priceput într-o mașină modernă, care se deschide cu comandă vocală, are interior cu display şi buton de pornire în loc de cheie. A fost maşina bunicilor, iar acum a devenit un autoturism ce poate concura cu multe maşini ale prezentului.

Dacia din poveste are geamuri electrice, pe bord are montată o cameră video, dar dispune şi de senzor de parcare pentru mersul cu spatele.

Un adolescent cu adevărat pasionat de mașini

„O deschid cu ajutorul unei aplicaţii cu comandă vocală: «Dacie, deschide!»”, explică Mihnea Dinică, adolescentul care a transformat bătrâna Dacie într-o maşină cu dotări de limuzină. El a început să facă primele modificări la autoturism acum mai bine de cinci ani. De atunci, a investit aproape 3.500 de euro şi fiecare piesă a montat-o chiar el. Acum o vinde şi speră să obţină pe ea cel puțin 6.000 de euro.

Aproape toată mecanica a fost înlocuită cu elemente originale (amortizoare noi, pivoţi, bielete, discuri și tamburi, plăcuţe, planetare), la partea de tinichigerie am folosit doar table noi sudate profesional în argon, nu cu electrozi, câte 3 straturi de antifon pe dedesubt și pe aripi, mastic la îmbinări, vopsită la service în cuptor (culoare originală Renault Gris Cassiopee). (CITEȘTE AICI: Are Lamborghini în garaj, dar… Străbate 10 mii km spre deşert cu o Dacie veche)

Maşina se vinde cu o serie de piese: cutia de viteze originală în 4 trepte, motorul original de 1,3 refăcut total acum (cuzineți, semicuzineți, segmenți, supape, ghiduri, simeringuri noi, chiuloasă planată, ambreiaj nou), carburator monocorp nou, uşile originale etc. Toate actele la zi, unic proprietar de 45 de ani! Mașina se vinde doar cu transcriere. Preţul este de 6.000 de euro, având în vedere modificările şi investiţia făcute în această maşină, dar şi notorietatea pe plan național!”, mai spune tânărul.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)