Tânara bătută de concubin la Iași a decedat! Criminalul este încă liber

Publicat: 29/06/2020 | 17:14

Din păcate, tânăra din județul Iași bătută de concubin a decedat, la spital. Cazul se complică și anchetatorii adună probele.

În noaptea de 16 spre 17 iunie, Georgiana Paliu din satul Bursuci a fost agresată de concubinul său, un bărbat de 50 de ani. 

Pentru că bărbatul era cunoscut cu probleme și consuma alcool, atunci când vecinii nu au văzut-o pe tânără a doua zi au anunțat primăria. 

Astfel, ea a fost găsită în dimineața zilei de 17 iunie de asistentul social al primăriei, în comă profundă, dezbrăcată și cu urme clare de violență pe tot corpul. O ambulanță din Bârlad a transportat-o pe tânără la spitalul din Bârlad, pentru că nu era stabilizată și nu suporta drumul până la Vaslui.

Tânăra a murit pe 19 iunie

Pentru că Georgiana era în stare gravă, a fost transferată la Clinica de Neurochirurgie din Iași, însă în noaptea de 19 spre 20 iunie tânăra a murit., scrie vremeanouă.ro

„Traumatism cranio-cerebral sever, hematom subdural emisferic stâng cu inundare ventricularã. A fost intubatã orotraheal si ventilatã mecanic, fiind în comã profundã. Urmeazã sã fie transeratã cu elicopterul sau ambulanta, în functie de starea ei.”, a spus medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. 

Pentru că familia victimei era una foarte modestă, cei din sat au avut grijă ca fata să fie înmormântată cum se cuvinte. 

Sătenii sunt acum revoltați pentru că agresorul este încă liber. Bărbatul nu recunoaște că el este cel care a agresat-o pe femeie și nu a fost încă audiat de autorități. 

Procurorii de la Vaslui au preluat cazul de la Bârlad după ce încadrarea a fost schimbată din „violență conjugală” în „lovituri cauzatoare de moarte”. 

„Dosarul penal deschis pe data de 17 iunie, privind infractiunea de violentã conjugalã, a fost declinat de cãtre procurorul de caz de la Parchetul Bârlad, în urma decesului victimei, cãtre Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru a se face cercetãri, pentru infractiunea de Lovituri Cauzatoare de Moarte (L.C.M. – n.r.)”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Foto: pixabay.com