Tânăr din Vrancea, reținut după ce ar fi şantajat o minoră că va publica imagini indecente cu ea în mediul online

Publicat: 15/04/2021 | 15:16

Polițiștii au reținut un tânăr de 18 ani din Vrancea pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat că a şantajat o minoră că va publica imagini indecente cu ea pe internet. În cursul zilei de joi, va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Pe 14 aprilie, agenții din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Vânători, județul Vrancea, în baza unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada martie – aprilie 2021, un tânăr de 18 ani din Vânători ar fi solicitat și încasat diferite sume de bani de la o minoră în vârstă de 12 ani, pentru a nu publica imagini indecente cu ea pe internet.

Din primele informații, cei doi au legat o relație de prietenie pe o rețea socială, după care conversațiile s-au desfășurat pe o aplicație prin intermediul căreia tânărul ar fi obținut mai multe imagini compromițătoare cu minora.

Tânăr din Vrancea, reținut. Ce a ridicat Poliția în urma perchezițiilor

În total, în perioada mai sus menționată, acesta ar fi cerut și încasat suma în jur de 7.600 de lei. De asemenea, s-a stabilit că tânărul ar fi solicitat și alte fotografii compromițătoare, amenințând cu distribuirea pe internet a celor pe care le avea deja.

În urma perchezițiilor, s-au descoperit și ridicat înscrisuri, fotografii, un telefon mobil, un laptop, dar și alte obiecte despre care se crede că ar proveni din sumele solicitate în repetate rânduri.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin. În cursul zilei de joi, va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.