Sute de blocuri din Capitală nu au apă caldă. Bucureștenii: „E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!”

Publicat: 14/05/2021 | 10:21

 O eroare umană în timpul unei revizii la compania Elcen ar fi dus la această problemă. Se pare că în loc să oprească pe rând Centralele Electrice de Termoficare care alimentează Bucureştiul, cei de la Elcen ar fi oprit două în acelaşi timp, iar cele rămase n-au mai făcut faţă. Între timp, bucureștenii fac haz de necaz și găsesc alternative pentru a face „duș”. 

O mare parte dintre bucureșteni s-au obișnuit să nu aibă apă caldă, iar din acest motiv au găsit alternative. Mulți au apelat la clasica apă încălzită pe aragaz pentru a putea face baie. De zece zile, în sectoarele 1, 2, 4 și 5 sunt cele mai mari probleme cu apa caldă.

„E super bine. Ne spălăm cu apă de ploaie. Ne-am obişnuit!”, a spus o femeie din Capitală pentru Antena 3.

Cauza acestei probleme ar fi o serie de avarii produse în ultimele zile la reţeaua de termoficare.

CITEȘTE ȘI SCENE DE PANICĂ ÎN GARA DIN SINAIA, DUPĂ CE LOCOMOTIVA UNUI TREN A LUAT FOC. POMPIERII S-AU LUPTAT CU FLĂCĂRILE | VIDEO

Eroare umană în timpul unei revizii la compania Elcen

Autorităţile ridică din umeri şi spun că problemele recente au apărut din cauza unei eroari umane.

„Anul acesta s-au oprit două CET-uri mari, însemnând Progresul şi Grozăveştiul. Practic, la ora actuală fiind doar apă caldă se furnizează doar din două CET-uri mari, Sud şi Vest. În momentul în care se produc aceste schimbări de arii pentru alimentarea din aceste două CET-uri, dată fiind vechimea conductelor, apar avarii şi apar disfuncţionalităţi”, a declarat Adrian Gătlan, director adjunct Termoenergetica.

VEZI ȘI CE MESAJ I-A SCRIS UN BĂRBAT DIN BACĂU, VECINEI SALE, PE O FOAIE. TÂNĂRA A GĂSIT-O LIPITĂ DE UȘA APARTAMENTULUI: „A ȚINUT SĂ MĂ ACUZE”

Sursă foto: pixabay.com