Sute de animale au murit într-un incendiu violent izbucnit la un adăpost din Buzău. VIDEO

Publicat: 05/01/2020 | 16:06

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un adăpost de animale din Buzău, din cauza unui scurtcircuit. Focul a cuprins o suprafață de aproximativ 6.500 metri pătrați iar sute de animale au murit intoxicate cu monoxid de carbon.

Potrivit reprezentaților ISU Buzău, incendiul a fost sesizat în jurul orei 03.00, la un adăpost de animale aflat pe raza localității Stâlpu.

La fața locului s-au deplasat 30 de salvatori cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea primelor forțe, incendiul se manifesta cu violență și degajări mari de fum și substanțe toxice”, a transmis ISU Buzău.

Conform sursei citate, adăpostul de animale a fost afectat o suprafață de 6.500 de metri pătrați.

Nu au fost persoane rănite, dar sute de animale au murit, intoxicate cu monoxid de carbon.

Pompierii au reușit să salveze două hale, unde erau adăpostiți sute de purceluși și animale adulte.

Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric.

adapost animale

Astăzi, la ora 03:02, s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu la un adăpost de animale pe raza localității Stâlpu, jud. Buzău. La fața locului s-au deplasat 30 de salvatori cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă( patru din Detațamentul de Pompieri Buzau, una din Detașamentul de Pompieri Mizil, una SPSU Berca) și o ambulanță SMURD. La sosirea primelor forțe, incendiul se manifesta cu violență și degajări mari de fum și substanțe toxice. A fost afectată o suprafață de 6500 mp de construcții (hale, birouri). Nu s-au înregistrat victime omenești dar din pacate mai multe sute de animale, nu au putut fi salvate, fiind intoxicate cu monoxid de carbon. S-a protejat și salvat, două hale, cu un nr însemnat de animale adulte și purceluși. Cauza probabilă de incendiu:scurtcircuit electic.

Publicată de ISU Buzau pe Duminică, 5 ianuarie 2020