Suspiciune de infectare cu coronavirus în România! Este vorba despre un tânăr de 24 de ani

Publicat: 27/01/2020 | 16:16

Suspiciune de coronavirus și în Bacău, după ce un băcăuan a mers la spital și le-a spus medicilor că a fost în China, în urmă cu opt zile. Din primele investigații, persoana acuza simptome specifice gripei.

”Este vorba de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care s-a întors din China. Pe avion a acuzat stări febrile, dar apoi odată ajuns în Bacău s-a simțit mai bine. Spune că au urmat zile în carea acuzat doar tuse, iar astăzi, pe fondul revenirii unei stări de febră, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, unde i s-au recoltat probe și au fost trimise la Institutul Matei Balș, și așteptăm rezultatele”, a spus Liviu Miroșeanu, prefectul județului Bacău.

Pacientul a fost introdus în camera de izolare și i s-au efectuat toate investigațiile necesare. Imediat s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș. – Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

„Rămâne de văzut dacă tânărul are coronavirus sau nu. Totuși am aflat că el ar fio fost la 1.000 de kilometri distanță față de focarele de infecții din China. Rămâne de văzut”, a spus Adrian Popa, directorul Spitalului Județean Bacău.

În cazul în care se va confirma coronavirusul, situația pare complicată având în vedere timpul lung în care băcăuanul a intrat în contact cu alți băcăuani