Suspiciune de coronavirus la Palatul Victoria din București

Publicat: 09/03/2020 | 11:43

Bufetul Guvernului este închis, începând de luni dimineață, iar angajații au fost lăsați acasă, după ce fiul uneia dintre bucătărese a avut contact indirect, în timpul unei anchete epidemologice, cu un suspect de coronavirus.

Astfel, administrația a decis suspendarea bufetelor. În momentul de față, bufetele urmează să fie igienizate. În timpul zilei de azi se așteaptă și rezultatele testelor fiindcă au fost testați toți cei care au intrat în contact cu femeia suspectă de coronavirus.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.

Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Autoritățile au anunțat duminică două noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus Covid-19. Este vorba despre un al doilea pacient confirmat în București și de un caz din Mureș, județ în care nu se înregistrase până acum nicio persoană infectată cu noul coronavirus. Acesta este al 15-lea caz confirmat de coronavirus din România.