Suspecții de coronavirus, ștampilați pe mâini! Țara unde ești arestat dacă ai fugit din carantină

Publicat: 20/03/2020 | 13:57

India a început să-i ștampileze pe mâini pe cei suspecți de coronavirus, iar cei prinși în afara carantinei sunt duși în arest.

NU RATA: ESTE OFICIAL! CHINA A ANUNȚAT CĂ A DESCOPERIT PRIMUL MEDICAMENT EFICIENT ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Pe ștampilă scrie “Carantină acasă”, alături de data care marchează începutul celor 14 zile de izolare. Ștampilările au început de luni la Mumbai, cea mai afectată zonă din India de COVID-19 până acum, cu 137 de cazuri confirmate.

“Cei care trebuie să stea în carantină dar nu vor să fie închiși la spital sau hoteluri și vor să meargă acasă trebuie să aibă simțul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să urmeze carantina cu strictețe”, spune ministrul șef al regiunii Mahrasthra din care face parte Mumbai, Uddhav Thackeray.

VEZI AICI: BREAKING NEWS. ROMÂNII NU AR MAI AVEA VOIE SĂ IASĂ DIN CASĂ DECÂT ÎN MOD EXCEPȚIONAL! DOCUMENTUL CARE AR PUTEA FI APROBAT DE CNSSU!

Măsurile drastice vin după ce experții au avertizat că țara cu o populație de peste 1.3 miliarde de doameni poate deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus, anunță mediafax.ro.

Patru persoane trimise în carantină au fost arestate după ce au fost prinse de poliție într-un tren, la alerta oamenilor care le-au observat ștampilele de pe mâini. Indienii arestați se întorseseră recent de la Munchen și au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatele au fost negative. Chiar și așa, autoritățile din Mumbai i-au ștampilat și i-au trimis în carantină.