Surpriză uriașă! Cine e de fapt Bogdan Anicescu, interpretul pentru surdo-muți ai conferințelor MAI. Lucrează la Kanal D și…

Publicat: 27/03/2020 | 10:04

Conferințele de presă de la Ministerul Afacerilor Interne, în timpul acestei crize a coronavirusului, l-au adus în prim-plan și pe tînărul Bogdan Anicescu, interpretul pentru surdo-muți. 

Are 31 de ani și apare alături de ministrul Marcel Vela sau șeful DSU, Raed Arafat, traducând mesajele autorităților în limbajul specific destinat persoanelor fără auz. Puțin știu că Bogdan Anicescu face parte din echipa știrilor de la Kanal D.

Este o perioadă grea pentru toată lumea, nu numai pentru mine. În calitate de interpret, încerc să îmi fac propria datorie și să răspund la cererile instituțiilor, acolo unde este nevoie de interpret. Am făcut, acum două săptămâni, o adresă înaintată la toate instituțiile care sunt implicate în tot ce se întâmplă, explicând că există în România și oameni fără auz care au nevoie de interpretare. Acesta este limbajul mimico-gestual, o limbă a semnelor din limba română. (..) Nu am avut în familie persoane cu deficiențe de auz, alți interpreți au avut. Eu am absolvit Facultatea de Psihologie și în această facultate am învățat despre toate categoriile de persoane cu dizabilități. A fost o experiență deosebită. Am participat la un curs pentru formare interpret, după care, în 2010, după absolvire, m-am angajat… Am obținut o experiență în felul acesta”, transmite Bogdan Anicescu, potrivit informațiilor stirilekanald.ro.

(CITEȘTE ȘI: „VOM MURI PE CAPETE!”. AVERTISMENT CRUNT PENTRU ROMÂNI ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS)

”Se folosește un gest care a devenit internațional”

Tânărul traducător a mărturisit că multe semne sunt inventate de noi oamenii, depinde de context și alte legături.

”Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire”, a declarat Bogdan pentru Mediafax.

”Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări”, a mai mărturisit tânărul.

(VEZI ȘI AICI: DEZVĂLUIREA CARE SCHIMBĂ TOT. CHINEZII ANUNȚĂ: “CORONAVIRUSUL ÎȘI ARE ORIGINILE ÎN ITALIA”)