Surpriză! Câți lei câștigă o vânzătoare la Zara România

Publicat: 02/02/2020 | 10:55

Zara este una dintre companiile care s-a impus pe piața de îmbrăcăminte din România. Angajații nu se pot, lăuda, din păcate cu salarii bune. Spre exemplu, un angajat full-time, care lucrează ca și casier, are o remunerație lunară de doar 1.700 de lei.

(VEZI AICI: O LEGENDA A MODEI A INCETAT DIN VIATA! CU SIGURANTA AI IN CASA CEL PUTIN UN OBIECT VESTIMENTAR CREAT DE EA)

În plus, ca să ajungi pe acest post, ai nevoie și de experiență. Salariul este, din păcate, unul mic, iar un angajat la Zara cu greu își poate acoperi cheltuielile lunare.

Totul despre compania Zara

Zara este o companie de vânzare cu amănuntul din La Coruna, Spania, care a fost fondată în 1975 de Amancio Ortega și Rosalia Mera. Acest lanț de magazine este nava amiral a grupului Inditex, care deține și mărcile: Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterque, Stradivarius și Bershka.

(NU RATA: CE SALARIU ARE UN PREOT ȘI CU CÂT VA FI MAJORAT)

Se pretinde că Zara are nevoie de doar două săptămâni pentru a dezvolta un produs nou și să îl trimită în magazine, comparativ cu media de șase luni în industrie și lansează jur de 10.000 de modele noi în fiecare an.

Zara a rezistat trendului de mutare a producției în țările mai puțin dezvoltate. Poate că strategia sa cea mai neobișnuit a fost politica de zero publicitate, compania preferând să investească un procent din venituri, în deschiderea de noi magazine în loc. Acest lucru a dezvoltat ideea că Zara ar “copia moda” și ar face produse low cost.

Zara a fost descris de Directorul de modă Daniel Piette de la Louis Vuitton ca “posibil să fie cel mai inovator și devastator retailer din lume”. CNN a catalogat Zara ca “fiind o poveste spaniolă de succes”.