“Superman” a alergat 101 kilometri în apartamentul lui din Rahova, ca să-i ajute pe bolnavii de COVID-19

Publicat: 30/03/2020 | 12:00
În plină criză a coronavirusului, strigătul disperat al medicilor este auzit de oameni simpli, care nu ezită să doneze și să facă gesturi emoționante ca să strângă bani pentru materiale sanitare, măști, dezinfectanți și materiale de protecție pentru spitale. Mai mult, unii bat recorduri și fac gesturi inedite. Un bucureștean a alergat un ultramaraton de 101 kilometri în locuința sa de doar două camere. Fiecare kilometru l-a scos la licitație, iar banii vor fi direcționați către Spitalul Județean Târgoviște. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă detalii și imagini emoționante.
El este Cristi Borcan. Cei care îl cunosc știu că niciodată nu a dat un pas înapoi în fața provocărilor. Este un sportiv dedicat și întotdeauna a sărit în sprijinul acțiunilor umanitare. Acum și-a pus „la bătaie” pasiunea ca să strângă bani pentru Spitalul Județean Târgoviște, o unitate medicală care are nevoie urgent de materiale de protecție și sanitare, în lupta cu COVID-19.  Cristi Borcan are 49 de ani și este cunoscut în lumea alergătorilor drept „Superman”, datorită prezenței sale inedite la concursuri, într-un echipament ce poartă binecunoscutul însemn al super-eroului. (VEZI ȘI: Tibi Ușeriu, de pe patul de spital: ”Mi-e rău, văd triplu și am senzația că îmi crapă capul”)

Traseu de 20 de metri, parcurs vreme de 16 ore și 7 minute

Maratonistul s-a cronometrat ca la carte și în casă
Sâmbătă, 28 martie, Cristi a reușit un lucru ieșit din comun în materie de alergare: a alergat 101 kilometri în apartamentul său de două camere din cartierul Rahova, o locuință unde stă în chirie, împreună cu soția, cele două fete și un cățel. Toată distanța a fost parcursă pe un traseu de 20 de metri, în timpul de 16 ore și 7 minute. (NU RATA: Un medic de la “Matei Balș”, mărturii îngrijorătoare despre coronavirus)
“Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat”, spune Superman.

Proiect caritabil mai amplu

Pentru a-și atinge scopul, Cristi a dat 5.050 de ture a câte 20 metri fiecare, în total 132.000 pași. A schimbat în cursa sa șapte tricouri și a ars 8.000 de calorii. Cristi Borcan a alergat pentru strângerea de fonduri pentru echipament și consumabile medicale pentru Spitalul Județean Târgoviște,  o campanie demarată de asociația „Totul este posibil”.
Susținătorii inițiativei au fost invitați să liciteze pentru fiecare kilometru, asigurându-se că devin proprietari pe kilometrul ales. Fiecărui cumpărător i-a fost emis un certificat de proprietate virtual, ca dovadă a faptei sale bune.
Cristi Borcan este implicat într-un proiect caritabil mai amplu, dorința sa fiind aceea ca în decursul a doi ani să realizeze 101 ultramaratoane caritabile, ultramaratonul din 28 martie (SUPERMAN101) fiind cel cu numărul 52.
Cristi Borcan a transmis LIVE întreaga alergare.
„Superman” sare în ajutorul bolnavilor de COVID-19

„Superman” a fost obez, dar…

Cristi Borcan este recordman, deși aleargă doar de câțiva ani. În 2016 era obez și cântărea 120 de kilograme, dar asta nu l-a împiedicat ca, în 2019, să doboare recordul național la 48 de ore! „Superman” a alergat 307 km și a depășit cu 4 kilometri fostul record al lui Nicu Buceanu, potrivit aimx.ro. Performanța a fost realizată în Polonia, la concursul Ultra Park Run, 48H, Pabianice. (CITEȘTE AICI: Mărturia terifiantă a unui afacerist a cărui soție a fost ucisă de virus)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)