Sunt șanse să se redeschidă restaurantele din București, săptămâna viitoare! Ce a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei

Publicat: 29/04/2021 | 22:24

Săptămâna Luminată vine cu vești bune pentru locuitorii din București și nu numai! Potrivit declarațiilor oferite de Alin Stoica, săptămâna următoare s-ar putea lua noi măsuri de relaxare în Capitală, printre care deschiderea restaurentelor în interior, la o capacitate de 30%. Prefectul Bucureștiului a precizat că sunt șanse ca sălile de spectacole să își deschidă și ele ușile.

Restaurantele s-ar putea redeschide în București, începând de săptămâna viitoare

În cadrul interviului, Alin Oprea a subliniat că noua relaxare a restricțiilor va avea loc doar dacă incidența cazurilor de infecție cu noul coronavirus se va menține sub 3 la mia de locuitori.

“Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. (…) Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. (…). Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. (…) Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a declarat prefectul Capitalei pentru Agerpres.

Nu rata: Coronavirus România, 29 aprilie 2021. La cât a ajuns bilanțul deceselor astăzi, potrivit noului raport al celor de la GCS

Reprezentanții din cadrul Grupului de Comunicare Strategică au anunțat azi că doar Bucureştiul a mai rămas în zona roşie, cu 3,09 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când incidenţa a fost de 3,12.

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 22,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori, relatează stirileprotv.ro.

Citește și: Coronavirus România, 29 aprilie 2021. 1.850 de cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

În urmă cu patru zile, oficialii de la Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă au decis în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22:00 şi în weekend, că operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

Descoperă și: Este sau nu vaccinul anti-covid eficient contra tulpinii indiene a SARS-CoV-2. Mesajul lui Valeriu Gheorghiță: “Nu sunt motive de îngrijorare”

Sursa foto: pixabay.com/ro