Sunt resemnați! Milioane de oameni din India, la capătul puterilor. “Foamea ne va ucide înaintea coronavirusului!”

Publicat: 26/03/2020 | 10:33

Pandemia de coronavirus a creat haos în India. Oamenii nu mai au voie să iasă din case, în condițiile în care lucrătorii din construcții obișnuiesc să meargă zilnic de la un șantier la altul și să își caute de lucru. Totodată, 90 % din forța de muncă este angajată la negru, iar cetățenii nu au acces la pensii, la concedii medicale, concedii plătite sau vreun fel de asigurare. Toți se tem că vor fi uciși de foame, nu de coronavirus.

VEZI AICI: SCANDAL LA TAROM. DOUĂ PERSOANE, INFECTATE CU CORONAVIRUS. PILOTUL CEZAR OSICEANU A RĂBUFNIT: “DEMISIA! E PLĂTIT REGEȘTE PENTRU NIMIC!”

Autorităţile le-au spus indienilor să rămână în case, dar pentru cei care muncesc cu ziua, aceasta nu este o opţiune.

Câştig 600 de rupii (8 USD; 6,50 GBP) în fiecare zi şi am cinci oameni de hrănit. Vom rămâne fără mâncare în câteva zile. Ştiu riscul de coronavirus, dar nu-mi văd copiii înfometaţi”, a povestit pentru BBC Ramesh Kumar, un zilier din contrucţii.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, Victor Costache, și-a dat DEMISIA în plină pandemie

Milioane de alţi zilieri se află într-o situaţie similară. Decretul anunţat de premierul Narendra Modi marţi seara i-a lăsat fără nicio perspectivă pentru următoarele trei săptămâni. Majoritatea vor rămâne fără alimente în doar câteva zile.

Fără un venit constant!

Cel puţin 90% din forţa de muncă din India este angajată la negru, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Agenţii de pază, gunoierii, vânzătorii ambulanţi şi ajutoare casnice sunt doar o parte dintre cei care acum se întreabă disperaţi cum se vor descurca. Majoritatea nu au acces la pensii, la concedii medicale, concedii plătite sau vreun fel de asigurare. Mulţi nu au conturi bancare, bazându-se doar pe numerar pentru a-şi satisface nevoile zilnice.

VEZI AICI: REVOLTĂTOR: BOLNAV DE CORONAVIRUS DIN PIATRA-NEAMȚ, SCOS DIN SPITAL ÎN MAIEU, FĂRĂ IZOLETĂ ȘI LĂSAT ÎN FRIG! “POMPIERUL A REFUZAT SĂ…”

Mulţi sunt lucrători migranţi, rezidenţi dintr-un stat diferit de cel în care lucrează. Majoritatea lor nu au unde să locuiască şi se deplasează dintr-un loc în altul pentru a-şi găsi de lucru. Akhilesh Yadav, fostul Ministru al Muncii, recunoaşte că aceste provocări sunt uriaşe şi că “nimeni nu le-a înfruntat până acum”.