Suedia reușește să țină epidemia sub control! Rata de contagiune este sub 1

Publicat: 02/05/2020 | 23:44

De la începutul epidemiei de coronavirus Suedia a atras atenţia la nivel internaţional prin abordarea relaxată de care a dat dovadă. Spre deosebire ce celelalte state europene, Suedia a decis să nu introducă măsuri stricte de izolare şi să nu închidă restaurantele şi barurile, grădiniţele şi şcolile cu clasele 1-9.

Dacă la început această metodă de gestionare a epidemiei a fost controversată a ajuns într-un final să dea roade. În prezent, Suedia a fost dată exemplu de oficialii OMS pentru felul în care a reacţionat în stoparea răspândirii virusului și a ajuns la o rată de contagiune sub 1. Un semn că epidemia este ţinută sub control, în ciuda abordării mai relaxate a guvernului comparativ cu vecinii săi europeni. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL IUBIT AL UNEI PREZENTATOARE DIN ANTENĂ, DOSAR PENAL DUPĂ CE ȘI-A LUAT FAMILIA ŞI A FUGIT DIN CARANTINĂ)

Acest rezultat pune Suedia pe drumul cel bun. Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenţiei Suedeze de Sănătate Publică, a spus, potrivit DPA, că această rată de contagiune este sub 1 de mai multe zile, ceea ce înseamnă că numărul mediu de persoane pe care o persoană bolnavă le infectează este mai mic de 1.

„Asta înseamnă că pandemia va slăbi treptat”, a declarat el vineri seară la postul de televiziune SVT, potrivit Agerpres. (VEZI ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU BANII DE PE AMENZI, MARCEL VELA A FĂCUT ANUNȚUL! „SE VOR DUCE CĂTRE SISTEMUL MEDICAL”)

Se pare că totul merge sper bine, iar strategia Suediei a dat roade. La 1 aprilie rata era de 1,4, iar la 25 aprilie, cea mai recentă dată când a fost publicată oficial această informaţie, era de 0,85, după mai multe zile de declin.

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 Suedia s-a bazat în mare parte pe judecata cetăţenilor în respectarea recomandărilor generale de siguranţă şi distanţare socială.

Chiar dacă rata de contaminare a scăzut, Suedia a fost afectată destul de rău de epidemie. Conform ultimelor date s-au înregistrat peste 22.000 de infectări şi 2.650 de decese cauzate de virusul COVID-19.