Suedia, lovitură grea! Peste 100 de morți în ultimele 24 de ore! Se cer înăsprirea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

Publicat: 07/04/2020 | 17:03

Suedia este una dintre puținele țări care de la apariția coronavirusului pe teritoriul său nu a adoptat o serie de măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului. S-a mers pe un model mai „relaxat” care nu a impus autoizolarea și nu a limitat interacțiunile dintre oameni.

Suedia nu a urmat exemplul celorlalte țări din Europa care au impus anumit reguli stricte pentru a diminua efectele coronavirusului.  Printre măsurile cele mai stricte adoptate de executivul de la Stockholm figurează interzicerea adunărilor de peste 50 de persoane. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURISIRILE UNUI MEDIC REZIDENT! A FOST DAT AFARĂ DIN APARTAMENTUL ÎN CARE LOCUIA: „ESTE INUMAN CE SE ÎNTÂMPLĂ, EFECTIV SE IA ÎN BATJOCURĂ MEDICUL”)

Astfel, tara scandinavă a primit primul șoc, în ultimele 24 de ore a înregistrat peste 100 de decese, potrivit celui mai recent bilanț publicat de Agenţia de Sănătate Publică a acestei ţări, informează AFP. (VEZI ȘI: PREMIERUL BRITANIC BORIS JOHNSON ESTE ÎN CONTINUARE LA TERAPIE INTENSIVĂ. ANUNȚUL VITAL AL MEDICILOR)

În prezent, în Suedia au fost confirmate 7.693 de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19, dintre care s-a înregistrat un număr total de 591 decese. Rata mortalității este mult mai crescută decât în ţările nordice cu care se învecinează.

Guvernul suedez a fost criticat pentru modul în care a gestionat până acum criza cauzată de noul coronavirus, iar luni a prezentat un proiect de lege vizând consolidarea temporară a puterilor sale pentru a lupta împotriva pandemiei.