Succes la maratonul vaccinării din București. Peste 18.000 au fost imunizați. Valeriu Gheorghiță: „S-a depășit ținta”

Publicat: 09/05/2021 | 22:29

În acest weekend în București a avut loc maratonul vaccinării. Până în acest moment au fost imunizate aproximativ 18.000 de persoane. Potrivit spuselor medicului Valeriu Gheorghiță evenimentul a avut succes, iar ținta a fost depășită.

Aproximativ 18.000 de oameni au participat la maratonul vaccinări din București, ceea ce înseamnă ca au fost vaccinate 6 persoane pe minut. Pentru cei care au fost imunizați în aceste zile se va organizat și un maraton al rapelului peste trei săptămâni, a anunțat, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. (CITEȘTE ȘI: PESTE 110.000 DE PERSOANE AU FOST IMUNIZATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE! CEL MAI MARE NUMĂR DE LA ÎNCEPUTUL CAMPANIEI DE VACCINARE)

„În ultimele 52 de ore, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat, circa 6 persoane pe minut, la maraton. A fost un efort fantastic al colegilor noștri. Ținta era de cel puțin 15.000 de oameni, dar deja avem 18.000, iar evenimentul se încheie luni dimineață.

În trei săptămâni, se va organiza și un maraton al rapelului, fix în aceleași locuri”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Maratoane de vaccinare în toată țara

Maratonul din București nu a fost singurul de acest tip organizat până acum. Un astfel de eveniment a avut loc și în Timișoara și urmează să se întâmple și în alte locuri din România. Până acum, evenimentele de acest fel s-au dovedit a avea succes, iar la vaccinare au fost prezenți și cetățeni străini.

„Au venit și oameni din Italia, Franța, pentru a se vaccina. Au fost persoane de toate vârstele. Vestea bună este că vom organiza în continuare aceste maratoane, în 14 -16 mai se vor organiza în Cluj, Iași, Petroșani și alte orașe”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.

(VEZI ȘI: ÎNCEPE VACCINAREA ANTI-COVID FĂRĂ PROGRAMARE! MEDICUL VALERIU GHEORGHIȚĂ ARE TOATE DETALIILE)

 

Sursa foto: Profimedia