Subiecte Matematică la Evaluarea Naţională 2021. Ce exerciţii au avut de rezolvat elevii, la examenul de Capacitate

Publicat: 24/06/2021 | 08:22

Elevii de clasa a 8-a urmează să susțină astăzi, în cadrul Evaluării Naționale, examenul la Matematică. Plini de emoții, cei mici de-abia așteaptă să vadă ce le-a fost pregătit pentru azi, în cadrul examenului. Unii cu mai multă încredere în ei, alții mai temători, însă toți cu aceeași dorință: de a ajunge la liceul pe care și-l doresc.

Evaluarea Națională continuă astăzi cu proba la Matematică. Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2021 vor conține, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15.00, iar cancan.ro va actualiza acest articol imediat după ce subiectele vor putea fi disponibile.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate în 29 iunie. După evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Ce trebuie să știe elevii înainte de a intra în sala de examen

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Timpul de redactare a subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2021 este de 120 de minute calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Același timp a fost acordat și pentru celelalte probe.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 29 iunie, între orele 16:00 şi 19:00 şi pe 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise şi online.