Subiecte BAC la Matematică. Ce a picat în 2020 la M1 şi M2

Publicat: 24/06/2020 | 08:12

Pe 24 iunie, proaspeții absolvenți de clasa a XII-a susțin a doua probă a examenului de Bacalaureat, cea la matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Elevii vor primi la proba de miercuri subiecte diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează.

Subiectele la matematică din 2020 vor fi publicate AICI în scurt timp

Așa cum se întâmplă în fiecare an, absolvenții de liceu vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

Condiții speciale de desfășurare

Având în vedere că pandemia de coronavirus încă nu a trecut, generată de criza sanitară, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta.

Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate. De asemenea, elevii vor trebui să poarte mască și li se va lua temperatura înainte de intrarea în școală.

Afisarea rezultatelor la probele scrise va avea loc pe 30 iunie 2020, până în ora 12. În aceeași zi, elevii nemultumiți vor putea depune contestații, cu o a doua rundă pe 1 iulie. Pe 5 iulie, se afișează rezultatele finale.

134.831 de candidaţi prezenți la prima probă

Subiectele la Bacalaureat, la Limba și literatura română, au fost aceleași la profilul real și la profilul uman. Singura diferență a fost la subiectul al III-lea, unde a picat comedia, dar cu cerință diferită, în funcție de profil.

Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a examenului de Bacalaureat, iar peste 3.600 au absentat. Un absolvent, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 şi va susţine examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro o serie de modele de subiecte la matematică pentru BAC 2020. (vezi în galeria foto)